Vedum-bomba

Avviser Vedum som statsminister: - Pussig

- Jeg gratulerer min venn Trygve, sier Jonas Gahr Støre til Senterpartiets ferske statsministerkandidat. Men SV-leder Audun Lysbakken er langt fra like diplomatisk.

GÅR FORTSATT FOR JONAS: Ap-ledelsen Foto: Terje Pedersen / NTB
GÅR FORTSATT FOR JONAS: Ap-ledelsen Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Som Dagbladet erfarte allerede tidlig i formiddag, er Trygve Slagsvold Vedum nå lansert som statsministerkandidat.

Som Dagbladet også erfarte tidlig i dag, var det parlamentarisk leder Marit Arnstad som lanserte Vedums kandidatur.

Dermed blir det to statsministerkandidater på rødgrønn side, og Vedum blir en uttalt konkurrent mot Ap-leder Jonas Gahr Støre i kampen om å bli Norges neste statsminister etter valget i høst.

- Jeg gratulerer Sp med vel gjennomført landsmøte og min venn Trygve som partiets statsministerkandidat. Det er ikke overraskende at Sp ser på sin leder som kandidat til toppjobben, akkurat som Ap ser på meg. Så satser vi i Ap fortsatt på en flertallsregjering av Ap, Sp og SV, slik vi med hell styrte landet i åtte år før høyreregjeringen tok over, sier Jonas Gahr Støre i en kommentar til Dagbladet.

Vedum bekrefter på pressekonferansen etter Sp-landsmøtet at han ikke har snakket med Jonas Gahr Støre om den overraskende utnevnelsen.

SV avviser Vedum

SV-leder Audun Lysbakken er ikke like diplomatisk i sine betraktninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer