Avvist av Høyesterett

Advokat Marius Reikerås vurderer å ta Nordsjødykkernes sak direkte til menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

SKUFFET: Marius Reikerås, pionerdykkernes advokat.Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
SKUFFET: Marius Reikerås, pionerdykkernes advokat.Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 9. september frifant tingretten staten i søksmålet 18 skadde dykkere og ei enke hadde anlagt mot staten. I går sa Høyesteretts ankeutvalg nei til å bringe anken direkte inn for Høyesterett. Dermed lyttet ankeutvalget til regjeringsadvokaten, som anbefalte at lagmannsretten skulle behandle dykkernes anke.

Venter og dør — Tingrettsdommeren pekte på Høyesterett. Vi mente derfor at det var unødvendig å gå veien om lagmannsretten. Ikke minst fordi det vil spare tid. Dykkerne får stadig dårligere helse og jeg frykter at flere kan komme til å dø før det foreligger en endelig dom. Vi er utrolig skuffet over avgjørelsen, sier advokat Marius Reikerås.

Dykkernes advokat tar til orde for opprettelse av en ubunden domstol.

— Jeg mener det er et gedigent og lite påaktet rettssikkerhetsproblem i Norge at så å si samtlige høyesterettsdommere har sin bakgrunn fra regjeringsadvokaten, departementene eller lovavdelingen. Da er det neppe overraskende at staten vinner de fleste saker i Høyesterett. Det er på tide med en debatt om en egen forfatningsdomstol, som ikke er bundet av staten, sier Marius Reikerås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer