Avvist på 113

Maria Eliassen (23) og venninnen prøvde desperat å få tak i ambulanse, men på 113 var meldinga klar: «Skjønner du ikke at du ikke får ambulanse? Ta taxi».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Maria Eliassen ankom Ullevål sykehus tre timer senere, ble hun kjørt rett på operasjonsstua. Tilstanden var akutt. Hun hadde puls på 30, halvannen liter blod i magen, et åtte uker gammelt foster utenfor livmora og sprukket eggstokk.

- Jeg er vettskremt over at slikt kan skje. Bare flaks gjør at jeg er i live i dag, sier Eliassen til Dagbladet.

Fredag 15. november våkner 23-åringen med intense magesmerter. Sammen med venninnen Trine Braseth (21) reiser hun på legevakta. Først etter å ha besvimt flere ganger på venterommet, kommer hun inn til legen. Der får Eliassen beskjed om at hun er gravid og at det kan være fare for spontanbort. Hun blir likevel sendt hjem med beskjed om å ringe Ullevål sykehus hvis smertene blir verre.

Ved 15-tiden blir tilstanden dramatisk forverret. Eliassen klarer knapt puste, besvimer med hyppige mellomrom og kaster opp. Trine Braseth tar kontakt både med gynekologisk poliklinikk og legevakten på Ullevål, men får ikke prate med lege. Sykehuset lover i stedet å sende ambulanse. Den kommer aldri.

- Da jeg ringer tilbake for å høre hva som har skjedd, får jeg beskjed om at vi må ta taxi. Jeg trodde Maria skulle dø i armene mine. Det sier seg selv at hun på det tidspunktet ikke var i stand til å ta taxi, sier Braseth.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer