Avviste forslag om kvinnelig verneplikt

Senterpartiets landsmøte sier nei til Senterungdommens forslag.

AVVIST: Senterpartiet ønsker ikke kvinnelig verneplikt, og avviser dermed forslaget fra deres egne ungdommer. Her fra befalskolenes jentesamling på Værnes i 2006. Foto: Kim Ramberghaug/Dagbladet
AVVIST: Senterpartiet ønsker ikke kvinnelig verneplikt, og avviser dermed forslaget fra deres egne ungdommer. Her fra befalskolenes jentesamling på Værnes i 2006. Foto: Kim Ramberghaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et flertall på Senterpartiets landsmøte sier nei til forslaget fra Senterungdommen om å innføre verneplikt også for kvinner.

Det var jevnt under avstemmingen og en kontravotering måtte til, men motstanderne av kvinnelig verneplikt var i flertall.

- Det er kjedelig, for det var et viktig forslag og vi har jobbet mye for å få gjennomslag. Men ungdommene som støtter forslaget, vil være her om fire år også, når et nytt partiprogram skal vedtas, sier leder Christina Ramsøy i Senterungdommen til NTB.

Nyvalgt nestleder Trygve Magnus Slagsvold Vedum var blant motstanderne av forslaget.

- Jeg er redd verneplikt for begge kjønn vil rasere førstegangstjenesten. Derfor stemte jeg imot forslaget, sier han.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer