Avviste sak mot Rasool-bror

Politiet får ikke kjøre heleri-rettssak mot Ghulam Abbas (32).

UTPEKT SOM LEDER: Brasiliansk politi mener den eldste Rasool-broren, Ghulam Abbas, ledet heleriene i Brasil i den såkalte Natal-saken. Nå har politiet fått avslag på å kjøre e uavhengig rettssak mot mannen som omhandler nye punkter fra samme sak. Sakene vil slås sammen med punktene i ankebehandlingen av den store gjengsaken i Borgarting lagmannsrett som starter senere i høst. Foto: Heracles Dantas / O Jornal de Hoje/Dagbladet
UTPEKT SOM LEDER: Brasiliansk politi mener den eldste Rasool-broren, Ghulam Abbas, ledet heleriene i Brasil i den såkalte Natal-saken. Nå har politiet fått avslag på å kjøre e uavhengig rettssak mot mannen som omhandler nye punkter fra samme sak. Sakene vil slås sammen med punktene i ankebehandlingen av den store gjengsaken i Borgarting lagmannsrett som starter senere i høst. Foto: Heracles Dantas / O Jornal de Hoje/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet måtte gå med uforrettet sak etter at Oslo tingrett mente det ikke var grunn til å gjennomføre enda en rettssak om heleri mot den eldste av Rasool-brødrene.

Etter innvendinger fra forsvareren kom Oslo tingrett mandag til at den planlagte tre dager lang rettssaken skulle avvises.

I stedet skal de nye straffbare forholdene mot den eldste av Rasool-brødrene behandles sammen med de øvrige forholdene når den omfattende helerisaken skal få sin ankebehandling senere i høst.

- Samme forhold

- Retten mener at det i dette tilfelle er adgang for retten til å avvise saken og at det også vil være mest betryggende at Borgarting lagmannsrett behandler det hele, som må anses som samme forhold i strafferettslig forstand, skriver tingrettsdommer Thorleif Waaler i kjennelsen om avvisning.

Ghulam Abbas (32) ble dømt til fire års fengsel og inndragning av 2,6 millioner kroner og tre leiligheter i Brasil da Oslo tingrett i slutten av februar avsa dom mot ham og resten av Rasool-familien.

Den høyprofilerte gjengsaken fikk bred omtale i mediene helt fra politiets storstilte aksjon Nemesis onsdag 9. mai 2007 og fram til dommen falt.

2,2 millioner

Påtalemyndigheten ville ha Abbas, som er den eldste av de seks brødrene i Rasool-familien, tiltalt for nye forhold knyttet til samme etterforskning. Det dreier seg blant annet om flere tilfeller av smugling av penger fra kriminell virksomhet i Norge og til Brasil.

Der skal pengene, om lag 2,2 millioner kroner, ha blitt investert i eiendom.

Nå blir derimot de aktuelle sakene en del av ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett. Abbas har godtatt å gå i nye politiavhør for å forklare seg om de nye forholdene, før ankesaken starter.

NTB