Axios: Trump planlegger å sparke nøkkelpersoner hvis han vinner

Dersom USAs president Donald Trump får fire nye år i Det hvite hus, planlegger han å skifte ut en rekke nøkkelpersoner i den føderale regjeringen, ifølge kilder.

PLANLEGGER ANGIVELIG UTSKIFTINGER: Valget i USA nærmer seg med stormskritt. Dersom president Donald Trump vinner, planlegger han å gjøre en rekke utskiftinger i regjeringsapparatet, hevder kilder overfor Axios. Foto: CBS NEWS / 60 MINUTES / AP / NTB
PLANLEGGER ANGIVELIG UTSKIFTINGER: Valget i USA nærmer seg med stormskritt. Dersom president Donald Trump vinner, planlegger han å gjøre en rekke utskiftinger i regjeringsapparatet, hevder kilder overfor Axios. Foto: CBS NEWS / 60 MINUTES / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nettavisa Axios som kommer med den oppsiktsvekkende avsløringen, ført i pennen av deres Det hvite hus-korrespondent Alayna Treene.

Blant dem presidenten planlegger å skifte ut hvis han vinner presidentvalget 3. november, er FBI-sjef Christopher Wray og CIA-sjef Gina Haspel, skriver avisa.

Det skal han planlegge å gjøre umiddelbart.

Avisa, som siterer to kilder som skal ha diskutert avgjørelsen med Trump, skriver at bakgrunnen for utskiftingene er mistillit og stor misnøye innenfor Trump-administrasjonen.

Hvis det ikke hadde vært for presidentvalget og politisk hodebry utskiftingene kunne medført, hadde han allerede gjort det, skriver Axios.

Også USAs forsvarsminister Mark Esper skal være på lista. Trump vurderer også å skifte ut justisminister Bill Barr og utdanningsminister Betsy DeVos, ifølge avisa.

Opplysningene er imidlertid ikke bekreftet fra offisielt hold.

KOMPLISERT: Flere ganger har en presidentkandidat vunnet valget til tross for at han har færre stemmer enn motstanderen. Slik fungerer det amerikanske valgsystemet. Vis mer

- Vi har ingen personalendringer å kunngjøre, og det ville ikke vært hensiktsmessig å spekulere i endringer etter valget eller i løpet av en andre periode, sier pressesekretær i Det hvite hus, Judd Deere, til Axios.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer