Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aylar skaper bråk for Norway Cup

Foreldre og trenere reagerer kraftig på at puppemodellen skal opptre på verdens største fotballcup for barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Verdens største fotballcup vil bruke puppemodell og tidligere pornoskuespillerinne Aylar Lie til å fronte åpningsshowet for titusener av barn.

Lie, som i disse dager prøver å slå gjennom som lettkledd sangartist ved å gjenopplive 80-tallsslageren «Boys Boys», er mest kjent for sin karriere uten klær og hennes påståtte sexhistorie med superentertaineren Robbie Williams.

At hun skal fronte idrettsarrangementet for over 20 000 barn og unge på Ekebergsletta i sommer vekker store reaksjoner blant foreldre og trenere.

Foreldre raser

«Aylar Lie har i disse dager stor suksess med den gamle 80-talls slageren «Boys Boys», og her er det vel sikkert også en lagleder eller to som vil følge godt med», står det i det offisielle Norway Cup-programmet.

Da far og lagleder, Kaare Falkenberg, så dette på Norway Cups hjemmesider reagerte han umiddelbart.

- Jeg synes det som stod på nettsiden var rent usmakelig og ikke minst flåsete. Det viser også at det spilles på noe annet ved Aylar enn det rent musikalske. Tror de at lagledere, som gjerne er fedre også, skal stå der og sikle foran scenen med barna tilstede?, sier Falkenberg til Dagbladet.no.

Han trener to Lyn-lag bestående av unge jenter, og har ansvaret for tilsammen 18 elleve-åringer. Falkenberg har liten forståelse for valget av Aylar.

PRØVER SEG SOM ARTIST: Puppemodell Aylar Lie, prøver å slå igjennom som popartist. Her fra VG-showet på Rådhusplassen. Foto: Eirik H. Urke
PRØVER SEG SOM ARTIST: Puppemodell Aylar Lie, prøver å slå igjennom som popartist. Her fra VG-showet på Rådhusplassen. Foto: Eirik H. Urke Vis mer

- Unge jenter blir hele tiden bombardert med usunne bilder av hvordan kvinnekroppen skal være, og Norway Cup bør være et arrangement der de slipper det usunne fokuset på kropp. Hvilke signaler er det de sender ut til unge jenter?, spør han.

- Feil signal

- Det er ikke tvil om hva jeg mener, og hva folk flest mener om dette. Dette er en dreining i en misforstått, tabloid, poseringsretning, sier fotballveteran og barnebokforfatter, Ola By Rise, til Dagbaldet.no.

Den tidligere Rosenborg-treneren og nå nye assistenttrener for landslaget er klar på at Norway Cup bommer kraftig på valget av underholdning. Han mener arrangementet mister en viktig dimensjon når det fokuseres på artister som Aylar.

- Norway Cup er noe mange lag jobber lenge med, og forbereder seg til. De legger ned timesvis av dugnadsinnsats og sparer penger for å reie dit. Dersom dette skal bli en viktig del, synes jeg Norway Cup har mistet en dimensjon, sier han og fortsetter:

- Dette er ikke noe genialt konsept. Jeg går ut ifra at arrangørene har sett på den rent underholdningsmessige biten. Men det er feil type underholdning, med mindre det er tilsiktet laglederne. Det håper jeg virkelig ikke.

- Arrangørenes ansvar

Falkenberg har snakket med flere fotball-foreldre som mener at Aylar ikke har noe på Norway Cups åpningsshow å gjøre.

image: Aylar skaper bråk for Norway Cup

- Alle mennesker fortjener nye sjanser, Aylar også, det er ikke det det handler om. Men dette kan skje i andre settinger, ikke på verdens største barnecup, sier han og fortsetter:

-Dette er arrangørenes ansvar, og de verdiene de signaliserer gjennom valget av Aylar, er ikke spesielt sunne for unge jenter.

Falkenberg mener at det finnes mange andre norske artister som hadde gjort seg bedre på en fotballcup for barn og ungdom.

- Det er vel smak og behag, men rent musikalsk sett også, synes jeg valget er merkelig. Det finnes mange andre norske artister å velge mellom, sier han.

- Vet knapt hvem Aylar er

Generalsekretær for Norway Cup, Frode Kyvåg, er opptatt av at artistene som opptrer på Norway Cup ikke skal stride mot de verdiene cupen representerer.

- For å si det sånn, vet jeg knapt nok hvem hun er. På grunn av at åpningsshowet har vært så tid- og ressurskrevende, har vi satt oppdraget bort til et proffesjonelt byrå, sier han.

Radiostasjonen Nrj har hatt ansvaret for å booke artistene og arrangerer konserten.

- De har hatt ansvaret for å velge ut de beste og mest populære artistene. Vi har tillit til at de tar fornuftige valg og booker artister som ikke strider mot vårt verdigrunnlag, sier Kyvåg til Dagbladet.no.

- Strider Aylar og det hun representerer mot Norway Cups verdigrunnlag?

- Med min manglende kunnskap om Aylar, er det veldig vanskelig for meg å kommentere det. Men en ting som er sikkert og som er veldig viktig for meg, er at vi ikke skal ha artister som strider mot vårt verdigrunnlag. Dersom det er av allmenn oppfatning at dette strider mot de verdiene Norway Cup representerer, er jeg forpliktet til å gjøre noe med dette, sier Kyvåg.

- Har du lest det som står på deres nettsider, er det i tråd med Norway Cups verdier?

- Jeg har sett det som står på nettsiden, men med min manglende kunnskap, så skjønte jeg ikke at dette kunne være kontroversielt. Jeg må lese gjennom det som står på nettsidene igjen, og denne gangen med argusøyne, før jeg kan si noe mer om dette, sier han.

RASER:Forelder og lagleder, Kaare Falkenberg, reagerer sterkt på at Aylar skal opptre på åpningsshowet.
- FEIL SIGNAL: Fotballveteran og barnebokforfatter, Ola By Rise, synes valg av Aylar til åpningshowet sender ut feil signal.
VERDIGRUNNLAG: Generalsekretær for Norway Cup, Frode Kyvåg, er opptatt av cupens verdigrunnlag.