Aziz vil ikke vitne mot Saddam

En britisk avis skrev søndag at Iraks tidligere visestatsminister Tariq Aziz har gått med på å vitne mot Saddam Hussein. Men Aziz advokat avviser dette på det sterkeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

The Sunday Telegraph skrev søndag at Aziz hadde forhandlet fram en avtale om å vitne mot Iraks tidligere president Saddam Hussein under rettssaken som starter førstkommende onsdag, mot å få slippe ut av fengsel. Avisen siterte anonyme amerikanske myndighetspersoner i Irak, og Aziz advokat Badee Izzat Arief.

Men Arief avviser historien overfor nyhetsbyrået AP søndag.

– Det jeg fortalte avisen var at under et avhør så ble Tariq Aziz spurt om hvem i Irak som tok de endelige avgjørelsene når det gjaldt å erklære krig og slå ned et sivilt opprør. Da svarte Tariq Aziz at det var Saddam som tok disse avgjørelsene, og at han ikke hadde noe med dem å gjøre, forteller Aref.

Aziz har ikke blitt formelt siktet for noen forhold, men etterforskes for sin rolle under Saddam Husseins regime. Han har sittet i fengsel siden han overga seg i april 2003.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer