I SØKELYSET: De straffedømte brødrene som politiet tidligere regnet som lederne av B-gjengen nekter for å ha stå bak angrepet på en 25-åringen fra Furuset Bad Boys-miljøet tirsdag i forrige uke. Advokat Vidar Lind Iversen mener politiet bruker tvilsomme metoder for å avhøre vitner i drapsforsøk-saken.
I SØKELYSET: De straffedømte brødrene som politiet tidligere regnet som lederne av B-gjengen nekter for å ha stå bak angrepet på en 25-åringen fra Furuset Bad Boys-miljøet tirsdag i forrige uke. Advokat Vidar Lind Iversen mener politiet bruker tvilsomme metoder for å avhøre vitner i drapsforsøk-saken.Vis mer

B-gjengbrødre: - Har ingenting med drapsforsøket å gjøre

25-åring reagerer på å bli satt på glattcelle etter vitneavhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet at flere menn tilknyttet B-gjengmiljøet de siste dagene har vært i avhør i forbindelse med drapsforsøket på en 25-åring fra Furuset Bad Boys på Kløfta i forrige uke.

Bare en drøy uke tidligere var voldsofferet  involvert da en 27-åring fra den ledende brødregrupperingen i B-gjengen ble banket opp på Furuset og ydmyket på Facebook i etterkant.

Politiet jobber ut fra at overfallet på 25-åringen, som er kritisk skadd, kan ha vært et hevnangrep på vegne av 27-åringen, men har ikke siktet noen i saken.

- Ikke involvert Blant mennene som er avhørt er lillebroren (25) til den nevnte 27-åringen i B-gjengen og en 29-åring fra samme miljø. De skal ha blitt pågrepet for mistanke om hasjbruk, før de på onsdag ble grillet i avhør om konflikten med Bad Boys-brødrene og hvor ulike gjengmedlemmer befant seg den aktuelle dagen.

Gjennom 25-åringens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, vil de beryktede B-gjengbrødrene nå understreke at det ikke er de som står bak angrepet på Furuset Bad Boys-mannen.

- Min klient forklarer at han ikke har noe med saken å gjøre. Det mener tydeligvis heller ikke politiet, siden han da ville fått en annen status enn vitne. Jeg har også snakket med flere av brødrene hans. De avviser også at de har noe med saken å gjøre. De frykter at spekulasjon i media skal føre til at noen gjør konflikten verre og farligere, sier Lind Iversen til Dagbladet.

- Tøyer loven Advokaten er kritisk til måten politiet utøver press mot antatte gjengmedlemmer i håndteringen av drapsforsøket.

- Det er svært betenkelig at politiet tøyer loven på denne måten - at de konstruerer en pågripelsessituasjon og holder en siktet mye lengre enn det saken krever for å få vitneavhør i en annen sak. Min klient var egentlig besluttet løslatt før vitneavhøret var ferdig, uten at han ble gjort kjent med det. Han ble også plassert på celle etter vitneavhøret, sier Lind Iversen.

Han mener politiet ikke følger lovens intensjon og at det undergraver respekten for justissystemet.

- Det burde være innlysende at et ønske om å bekjempe kriminalitet må skje innenfor lovens rammer, sier advokaten.

Han synes også politiets uttalelser om B-gjengmiljøet i media er uheldige.

- Det er kun egnet til å skape høyere temperatur i de samme miøjøene de ønsker å roe ned, sier Lind Iversen.

Jakter fire gjerningsmenn Oslopolitiet ville i ettermiddag ikke kommentere hvordan avhør i saken blir gjennomført, utover å bekrefte at politiinnsatsen mot gjengmiljøene er svært omfattende etter drapsforsøket på Kløfta. Politiet har tidligere understreket at ingen av personene som er avhørt så langt er siktet for angrepet.

Et etterforskningsteam med ressurser fra flere politiavdelinger arbeider intensivt med jakten på de fire angriperne, som var maskert med finlandshetter, og eventuelle bakmenn. Frykten for nye hevnangrep er ennå stor.

- Vi jobber døgnet rundt for å finne gjerningsmennene, enten det tar 14 dager eller et halvt år, sa lensmann Morten Huse på Ullensaker til Dagbladet i går.