B-gjengbrødrene avviser at de er mafiafamilie

Men eldstebror Abbas erkjenner trygdesvindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Cirka en time forsinket kom den store saken mot Rasool-brødrene og deres familie i gang i Oslo tingrett i dag.

11 medlemmer av familien er tiltalt. Fem av brødrene, som politiet anser som toppen av den såkalte b-gjengen, er tiltalt for mafiavirksomhet. Ifølge påtalemyndighetene knyttes de heleri av beløp som spenner seg fra 300 000 kroner til over seks millioner kroner.

Det er iverksatt sikkerhetstiltak med metalldetektor foran rettssal 227 i Oslo Tinghus. Stemningen var lett før retten ble satt og en av de hovedtiltalte - Ghulam Abbas (31) snakket gemyttelig med statsadvokat Kristian Nicolaisen før dommeren klubbet saken i gang.

Erkjenner trygdesvindel

På grunn av plassbegrensningene i saken sitter de seks brødrene og ser rett på sine foreldre og de eldre slektningene som er tiltalt i saken.

Abbas opplyste blant annet i retten at han er skilt og for tiden er uten fast arbeid og at han er firebarnsfar. Han sier han ikke har noen formue på lager.

Da dommeren forbeholdt ham tiltalepunktene han må svare for avviste 31-åringen straffskyld på samtlige punkter, bortsett fra ett:

Han erkjenner straffskyld for å ha svindlet folketrygden 84 666 kroner i sykepenger i perioden 2002 til 2003.

TILTALT: Ghulam Abbas (31), Zahid Rasool (29), Shahid Rasool (26), Yasir Rasool (23) og to andre brødre står tiltalt i Oslo tingrett. Arkivfoto: Dagbladet
TILTALT: Ghulam Abbas (31), Zahid Rasool (29), Shahid Rasool (26), Yasir Rasool (23) og to andre brødre står tiltalt i Oslo tingrett. Arkivfoto: Dagbladet Vis mer

Avviser alt

Hans bror, Zahid Rasool (29), erkjenner ikke straffskyld for noen av tiltalepunktene. Verken heleri knyttet til pengeoverføringene til slektningene og eiendomskjøp i Brasil, Pakistan eller Norge.

Han avviser også påstandene om pengeutpressing og bedrageri.

Da dommeren ønsket å få opplyst hans personalia, svarte han:

- Yrke? Jeg sitter i fengsel. Jeg har sittet to år i varetekt.

En tredje bror (28) avbrøt dommeren før han i det hele tatt får forelagt tiltalepunktene overfor ham.

- Jeg erkjenner ikke straffskyld for noen ting, sa han da dommeren var midtveis i tiltalen.

Han oppgir at han har en leilighet i Oslo, men oppga Granstangen som bostedsadresse. Det er der politiet beslagla store verdier i klær, møbler og annet.

B-gjengbrødrene avviser at de er mafiafamilie

- Ingen inntekt for tiden

Heller ikke Rasool-bror Yasir (23) erkjenner straffskyld for noen av tiltalepunktene.

Han opplyser at han ikke har inntekt «for tiden», og heller ingen formue.

Den sjette broren (21) sier at han har en inntekt på rundt 250 000 kroner, og opplyser at han er skiftleder i restaurantbransjen.

Han erkjenner straffskyld for å ha oppbevart en pistol med magasin og ammunisjon i Granstangen, men ikke for noen av de andre tiltalepostene som knyttes til hvitvasking og pengeoverføringer

Saken mot den siste broren, Shahid Rasool (26) er utsatt. Han sitter fengslet i Brasil, og kan ikke møte i Oslo tingrett.

Dagbladet.no følger rettssaken.