VEIEN TIL VARENE:  Her fant innbruddstyvene et punkt som ikke var dekket av alarm. FOTO: OLA SOLVANG / NORDLYS.
VEIEN TIL VARENE: Her fant innbruddstyvene et punkt som ikke var dekket av alarm. FOTO: OLA SOLVANG / NORDLYS.Vis mer

«B-gjengen» fant luka der alarmen ikke virket

Fra solstudio til sportsbutikk. Lensmannen: Proffer - eller jævlig flaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«»STORSLETT/TROMSØ (Nordlys): Natt til onsdag ble det gjort grovt tyveri fra MX-sport på Storslett i Nordreisa. Innbruddet, som mest av alt minner om Disneys B-gjengen, gjorde at tyvene kunne stikke av med sportsutstyr for flere hundre tusen kroner.
Planlagt - De har tatt seg inn gjennom solstudioet i underetasjen, for så å lage et hull i taket sånn at de kunne ta seg opp til etasjen over, hvor sportsbutikken ligger, forteller lensmann i Nordreisa, Dag Roar Stangeland til Nordlys.

Innbruddstyvene kom da til en del av butikken som ikke var dekket av sensoralarmen.

Proffe - eller jævlig flaks Om det var flaks eller dyktighet er Stangeland imidlertidig usikker på.

- Det virker profesjonelt. Enten er de proffer eller så har de hatt jævlig flaks, sier lensmannen.

 - Det er i hvert fall ikke amatører. Det er åpenbart at innbruddet er planlagt, og ikke noe de kom på der og da, legger han til.
Store verdier I butikken forsynte de seg av klær og annet kostbart sportsutstyr. Lensmannen anslår den samlede verdien til flere hundre tusen kroner.

- Det er så mye at det verken er julegaver eller eller til eget bruk.

- Verken uteområdet eller butikken har kameraovervåkning. Politiet har sikret spor, men står fortsatt uten mistenkte. Det gjør at de er avhengig av tips fra publikum.

- Foreløpig byr etterforskningen på problemer, men vi har alltid tro på at vi skal oppklare sakene våre, sier Stangeland som innrømmer at det ikke er ofte de har saker av denne størrelseordenen.

 - Du kan godt si at det minner om B-gjengen i Donald Duck, men de driter alltid på draget og blir tatt, analyserer lensmannen.

 STARTET HER:  John Reese, som driver solstudioet, viser en av lukene som innbruddstyvene sannsligvis har tatt seg gjennom. FOTO: OLA SOLVANG / NORDLYS.
STARTET HER: John Reese, som driver solstudioet, viser en av lukene som innbruddstyvene sannsligvis har tatt seg gjennom. FOTO: OLA SOLVANG / NORDLYS. Vis mer