B-gjengen provoserte A-gjengen i retten

Medlemmer av B-gjengen i Oslo ble forvist fra Oslo byrett da saken mot medlemmer av A-gjengen startet i dag. En person ble pågrepet av politiet for ikke å etterkomme rettens krav om å fjerne seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks personer er tiltalt i saken og de nektet straffeskyld da de forklarte seg for retten i dag. De seks, som er i alderen 17 til 31 år, er tiltalt for blant annet overfall, grov vold, tyveri, bortføring og trusler. Kun 31-åringen erkjente at han hadde hatt våpen som pistol, pumpehagle og noen patroner i sin besittelse uten bæretillatelse.

I skuddsikker vest

Sikkerhetstjensten ved Oslo tinghus tok ingen sjanser da saken startet i sal 127 i dag. Alle tilhørerne måtte passere en detektor før de kom inn i salen. Fem personer med tilknytning til B-gjengen troppet opp med skuddsikre vester i retten. Etter en kort stund ble de forvist fra retten. En person som sto på utsida av tinghuset forstyrret retten ved å bråke utenfor et vindu. Dommeren i saken bestemte at denne personen skulle fjerne seg, noe han ikke etterkom tilstrekkelig.

Dermed ble han pågrepet og kjørt inn til politihuset i Oslo. Han vil bli ilagt et forelegg og løslates senere i kveld, får Dagbladet.no opplyst hos jourhavende jurist hos Oslo politidistrikt.