B-gjengen rømmer Norge

Mellom ti og tjue medlemmer av B-gjengen har stukket fra Norge de siste ti dagene. De frykter en grusom hevn fra rivalene i A-gjengen, etter drapet på drosjesjåføren Afzal Ahmed (27).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste gjengmedlemmene forsvant fra Norge kort tid etter at Afzal Ahmed ble drept på en parkeringsplass på Tøyen 8. januar i år. Etter hvert som de mest sentrale skikkelsene i gjengen reiste, ble maktfordelingen mellom A-gjengen og B-gjengen sterkt forskjøvet.

Dermed hadde B-gjengen lite å stille opp med i en eventuell konfrontasjon. Det førte til at enda flere medlemmer av B-gjengen rømte.

Noen er i Skandinavia, mens noen har reist til andre verdensdeler. Flere av dem ikke etterlyst av politiet. De er bare livredde.

Drapstruet

Dagbladet.no møtte et sentralt medlem i B-gjengen i går ettermiddag. Mannen var en av de få sentrale gjengmedlemmene som fremdeles var i Norge. Etter intervjuet pakket han, og forsvant ut av landet han også.

- Døra mi var slått inn da jeg kom hjem på tirsdag. Det er andre gang det skjer på kort tid, sier han til Dagbladet.no.

Mannen satt i varetekt da drapet på Afzal Ahmed skjedde. Likevel frykter han at A-gjengen vil ta hevn.

- De fleste som er sentrale i gjengen vår har reist til utlandet. Splittelsen i gjengen kan føre til at noen ser sitt snitt til å «gjøre noe». Jeg har fått tre drapstrusler den siste tida, sier han.

Frykter hevn

Advokat John Christian Elden er forsvarer for flere av medlemmene i B-gjengen. Han sier at mange av dem fikk drapstrusler før de forlot landet

- De aller fleste som har fått B-stempelet på seg, reiste i løpet av noen dager etter drapet. De er svært redde for hevn. Det er klart de skygger unna, sier Elden til Dagbladet.no.

- Jeg har blitt kontaktet av et tosifret antall personer som har reist. De har sagt fra til meg hvor de er, slik at de kan kontaktes hvis politiet vil snakke med dem. Noen av dem har reist langt unna, mens andre er i nærheten av Norge.

RØMMER: Dagbladet møtte dette sentrale medlemmet av B-gjengen i går. Etter intervjuet rømte han fra landet. - De fleste som er sentrale i gjengen har reist til utlandet, sier han.