Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- B-gjengen skjøt først

Skytedramaet ved Ankertorget tirsdag kan ha tatt en dramatisk vending. Et uavhengig vitne har forklart politiet at medlemmer av A-gjengen, som er etterlyst for drapsforsøk, ble beskutt først - og at de reagerte med å skyte mot BMW-en med B-gjengmedlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet forstår, er det denne politiforklaringen som ligger til grunn, når politiet ikke har reist siktelse for forsøk på overlagt drapsforøk mot medlemmer av A-gjengen.

Et av medlemmene, som er av pakistansk opprinnelse, blir i dag framstilt for varetektsfengsling, siktet for medvirkning til forsøk på forsettlig drap etter skytedramaet.

Dermed er to personer siktet for drapsforsøk i den saken. I går ble en annen pågrepet etter en ny skyteepisode seint lørdag kveld. Dette betyr at tre fortsatt er på frifot etter skuddramaet ved Ankertorget i Oslo tirsdag ettermiddag, mens to personer er siktet for forsøk på drap. En person sitter allerede varetektsfengslet, etter et rettsmøte torsdag.

Nekter

Han er fengslet for inntil fire uker med brev- og besøksforbud. I dag kan kameraten måtte følge etter. Siktede ble pågrepet natt til lørdag. Han nekter straffskyld.

Politiet understreker at siktelsene er foreløpige, og at det kan bli aktuelt med en skjerpelse til medvirkning til forsøk på overlagt drap for begge to.

Siktet

Seint lørdag kveld måtte Oslo-politiet rykke ut til et nytt gjengoppgjør i Oslo. To unge menn hevder at de ble beskutt ved en bensinstasjon i krysset Ensjøveien- Strømsveien.

Politijurist Reidar Bruusgaard i Oslo-politiet sier til Dagbladet at en person er pågrepet i den saken.

- Mannen er siktet for trusler under særdeles skjerpende omstendigheter. Det vil i løpet av formiddagen bli tatt stilling til om vi skal framstille vedkommende for varetektsfengsling, sier Bruusgaard.

Fredsmøte

Politiet har funnet en tomhylse etter skyteaffæren i Ensjøveien. Tekniske undersøkelser er igangsatt, med henblikk om det er brukt samme håndvåpen, kaliber 22, både ved Ankertorget og på Ensjø

I dag er det klart for et fredsmøte i Oslo mellom A- og B-gjengen etter initiativ fra advokatene Fridtjof Feydt og John Christian Elden.