B-gjengens siste flopp

Maktkampen i Idrettsforbundet har sett ganske komisk ut, men på Tinget i morgen gjelder det å kutte ut tegneseriespråket. Dette angår den virkelige idretten vår, skriver Esten O. Sæther.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sitter en B-gjeng i de halvmørke maktkorridorene i norsk idrett og planlegger stadig nye brekk. Nå er målet å få valgt en idrettspresident som lar dem fortsette å plukke fra hverandre bitene av det som har gjort Norges største frivillige organisasjon overraskende sterk og sånn passe sunn.

Planen vil sannsynligvis ikke lykkes. Til det har banden selv de siste ukene snakket for mye i tegneseriespråk. Eks-frontfiguren ble tatt på fersken i en billig klipp-og-lim variant av e-post forfalskning, en av medhjelperne ble minnet om gamle, håndfaste triks på dansegulvet, kandidaten til visepresidentvervet var visst ikke interessert i idrett likevel, mens sjefen selv; skipresident Sverre Seeberg, sist ble sett i rampelyset mens han veivet med neven foran videokameraet til en TV2-reporter som hadde stilt et spørsmål han ikke likte.

Da hadde Seeberg allerede foreslått en middels lang startliste med presidentkandidater som kunne passe gjengen. Etter opptrinnet overlot han lanseringen av den siste kandidaten til bandemedlem og fotballpresident Sondre Kåfjord. Det foregikk for en gangs skyld uten komikk, og det er like bra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer