B-gjenglederen anker dommen

Men storebror Rasool er lettet over at mor og far slipper fengsel.

ANKER: Ghulam Abbas er dømt i tingretten, men vil anke dommen.
ANKER: Ghulam Abbas er dømt i tingretten, men vil anke dommen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De fem brødrene og faren i Rasool-familien ble dømt av Oslo tingrett i dag, mens moren og flere andre kvinner ble frifunnet.Arild Holden som forsvarer storebror og B-gjengleder Ghulam Abbas varsler allerede nå at de vil anke dommen til Borgarting lagmansrett. Broren Zahid Rasool anket dommen på stedet.

De andre som satt på tiltalebenken tok betenkningstid.- Vi er sterkt uenige med beviskravene i denne saken. Dommen er ikke konkret i sine vurderinger om sporing av penger til kriminelle handlinger, sier Holden til Dagbladet.no.

Abbas er dømt av tingretten til fire års fengsel og inndragning av tre leiligheter i Brasil og til sammen 2,6 millioner kroner.

Holden sier samtidig at Abbas er svært godt fornøyd med at moren hans ble totalt frifunnet i saken.- At faren hans ble dømt i saken er han ikke glad for, men han er lettet over at han slipper å sone i fengsel, sier Holden.

Aktor Kristian Nikolaisens sier han registrerer at det er visse fravvik fra hvor strengt han mener at de tiltalte burde dømmes. Aktor gikk gjennomgående inn for strengere straffer for samtilige av de 11 tiltalte.- Samtidig er mye av dette i samsvar med hva vi mener. Retten har bestemt at dette er ulovlige penger som er mottatt på ulovlig vis, sier Nikolaisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer