ANKER: Ghulam Abbas er dømt i tingretten, men vil anke dommen.
ANKER: Ghulam Abbas er dømt i tingretten, men vil anke dommen.Vis mer

B-gjenglederen anker dommen

Men storebror Rasool er lettet over at mor og far slipper fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fem brødrene og faren i Rasool-familien ble dømt av Oslo tingrett i dag, mens moren og flere andre kvinner ble frifunnet.

Arild Holden som forsvarer storebror og B-gjengleder Ghulam Abbas varsler allerede nå at de vil anke dommen til Borgarting lagmansrett. Broren Zahid Rasool anket dommen på stedet.

De andre som satt på tiltalebenken tok betenkningstid.

- Vi er sterkt uenige med beviskravene i denne saken. Dommen er ikke konkret i sine vurderinger om sporing av penger til kriminelle handlinger, sier Holden til Dagbladet.no.

Abbas er dømt av tingretten til fire års fengsel og inndragning av tre leiligheter i Brasil og til sammen 2,6 millioner kroner.

Holden sier samtidig at Abbas er svært godt fornøyd med at moren hans ble totalt frifunnet i saken.

- At faren hans ble dømt i saken er han ikke glad for, men han er lettet over at han slipper å sone i fengsel, sier Holden.

Aktor Kristian Nikolaisens sier han registrerer at det er visse fravvik fra hvor strengt han mener at de tiltalte burde dømmes. Aktor gikk gjennomgående inn for strengere straffer for samtilige av de 11 tiltalte.

- Samtidig er mye av dette i samsvar med hva vi mener. Retten har bestemt at dette er ulovlige penger som er mottatt på ulovlig vis, sier Nikolaisen.

Dommeren har cirka halvveis i sin gjennomlesing av dommen i Oslo tingrett. Nikolaisen håper denne dommen vil ha avskrekkende effekt overfor andre i lignende situasjoner.

- Vi får håpe det. Det er jo slik at alle dommer skal være forebyggende og dette er et signal om at man kan bli etterforsket og dømt for denne virksomheten, sier han.

ANKER: Forsvarer Arild Holden. Foto: Scanpix
ANKER: Forsvarer Arild Holden. Foto: Scanpix Vis mer