B-gjengmann (23) dømt for drapstrussel inne i tinghuset

«Du er ferdig. Ferdig», sa 23-åringen til hovedvitne i rettssak mot ham, ifølge dommen.

TRUSSEL I RETTSBYGNINGEN: 23-åringen pådro seg en ny tiltale da han i en rettspause truet hovedvitnet. Her vaktholdet under en annen sak som ble knyttet til gjengmiljøet.
Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TRUSSEL I RETTSBYGNINGEN: 23-åringen pådro seg en ny tiltale da han i en rettspause truet hovedvitnet. Her vaktholdet under en annen sak som ble knyttet til gjengmiljøet. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): En 23 år gammel mann som ifølge politiet er tilknyttet B-gjengen, ble i Oslo tingrett i dag dømt til fem måneders fengsel for å ha framsatt en drapstrussel mot en mann inne i Oslo tinghus.

Episoden oppsto under en rettssak 24. november i år, da 23-åringen sto tiltalt i en alvorlig voldssak - som han også ble dømt for.

- GlisteMannen som ble truet hadde nettopp vitnet mot norskpakistaneren. Vitnet sto og ventet på heisen utenfor rettssalen da tiltalte, som hadde bedt retten om å gå på toalettet, oppsøkte mannen i gangen.«[Retten finner det] bevist at [tiltalte] så [vitnet] inn i øynene og  "gliste" til ham, samtidig som han tok seg for halsen, klemte to ganger og sa "Du er ferdig, ferdig" eller lignende», heter det i den ferske dommen fra Oslo tingrett.

Vitnet, som utgjorde påtalemyndighets hovedbevis, ble svært redd og varslet politiet  samme dag.

- Stor tyngdeRetten er ikke i tvil om at det dreide seg om en drapstrussel og at den ble framsatt som gjengjeldelse for vitneforklaringen, og dømte derfor 23-åringen etter Straffelovens 132a.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer