B-gjengmedlemmer slippes fri på grunn av streik

Varetektsfengslet for skyteepisode i Oslo sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Som følge av at politijurister er tatt ut i streik blir to menn tilknyttet B-gjengen nå satt fri etter å ha sittet varetektsfengslet for en skytepisode i Oslo i november i fjor.

Mulig drapsforsøk

Ifølge TVNorge Nyhetene skulle rettssaken mot mennene ha startet på mandag, men de ble nå løslatt fordi videre fengsling på grunn av forsinkelser grunnet arbeidskonflikten ikke kunne rettferdiggjøres.

- Det er veldig strenge vilkår for hvilke saker man skal holde utenfor en eventuell streik. Vi har hatt drøftinger med ledelsen ved Oslo politidistrikt, og dette er ikke en slik sak, sier leder Curt A. Lier i Politiembetsmennenes Landsforbund til tv-kanalen.

Det ble avfyrt flere skudd utenfor Andy\'s Pub i Stortingsgata 3. november i fjor, da en 27-åring og en 28-åring angivelig gikk til angrep på medlemmer av A-gjengen med skyte- og stikkvåpen. Én person ble skadet.

Alle de involverte skal ha sentrale posisjoner i de to voldelige miljøene.

- Vi kan ikke holde på dem lenger når saken ikke skal gå. De vil være fengslet frem til hovedforhandlingen, men den blir etter alt å dømme utsatt på ubestemt tid, og da blir de løslatt, sier Lier til TVNorge.

65 kan bli løslatt

OPPGJØR PÅ ÅPEN GATE: Skremte utelivsgjester ble vitner til det som skal ha vært et oppgjør mellom medlemmer av henholdsvis A- og B-gjengen utenfor Andy\'s Pub natt til 4. november i fjor. Foto: BJØRN LANGSEM
OPPGJØR PÅ ÅPEN GATE: Skremte utelivsgjester ble vitner til det som skal ha vært et oppgjør mellom medlemmer av henholdsvis A- og B-gjengen utenfor Andy\'s Pub natt til 4. november i fjor. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Politijurister flere steder i landet gikk i går ettermiddag ut i streik etter at Akademikerne brøt meklingen med staten.Det medfører at nye straffbare forhold ikke blir etterforsket, at kriminelle slipper varetekt og at flere rettssaker blir utsatt.

Opptil 65 personer som satt fengslet før streiken startet, hvorav 50 i Oslo politidistrikt, vil bli løslatt om streiken varer fram til neste fredag.

- Vi vil sikre at drapsmenn og voldtektsmenn og gjerningsmann bak de groveste ran og narkotikaforbrytelser vil bli holdt bak lås og slå, sa Sjak Haaheim i politijuristenes streikekomite til Dagbladet.no i går.

Men forøvrig har politijuristene signalisert at de vil gi svært få dispensasjoner, noe løslatelsen av B-gjengmedlemmene viser. Bare 35 av 137 i yrket i Oslo er nå på jobb.

I tillegg til at mange pågående etterforskninger må legges på is, er det først og fremst meddomsrettssaker og fengslingsmøter som kan bli rammet av streiken. Andre enedommersaker (pådømmelser, førerkortbeslag, besøksforbud og tilsvarende) vil i hovedsak gå som normalt, opplyser Oslo tingrett.