JAKTER PÅ GJERNINGSMENNENE: Lensmann Morten Huse i Ullensaker har satt sammen et etterforskningsteam som nå disponerer store ressurser i jakten på de fire mennene som i forrige uke var nær ved å drepe en 25 år gammel mann på Kløfta.
JAKTER PÅ GJERNINGSMENNENE: Lensmann Morten Huse i Ullensaker har satt sammen et etterforskningsteam som nå disponerer store ressurser i jakten på de fire mennene som i forrige uke var nær ved å drepe en 25 år gammel mann på Kløfta.Vis mer

B-gjengmenn i avhør etter drapsforsøk på 25-åring

- Vi jobber døgnet rundt for å finne gjerningsmennene, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om konfliktene i gjengmiljøene? Send epost til hkl @dagbladet.no eller ring/sms journalisten direkte på nummer 412 15 090.

(Dagbladet): Ingen er ennå siktet for angrepet på en 25 år gammel mann tilknyttet gjengmiljøet «Furuset Bad Boys» på Kløfta forrige tirsdag. 25-åringen ble påført livstruende skader med slagvåpen, og tilstanden hans var i går kveld ennå kritisk og uavklart.

- Slik skadene beskrives av sykehuset, var det bare tilfeldig at dette ikke ble et drap. Hvorvidt intensjonen var å drepe mannen, er for tidlig å si, sier lensmann Morten Huse i Ullensaker, som leder etterforskningen.

Et etterforskningsteam med ressurser fra flere politiavdelinger arbeider nå intensivt med jakten på angriperne og eventuelle bakmenn. Frykten for hevnangrep er ennå stor.

- Vi jobber døgnet rundt for å finne gjerningsmennene, enten det tar 14 dager eller et halvt år, sier Huse til Dagbladet.

B-gjengbror avhørt Dagbladet kjenner til at den yngste mannen (25) i en av de mest beryktede brødregrupperingene i B-gjengmiljøet denne uka ble pågrepet for et mindre lovbrudd. Fokuset i avhøret som fulgte var imidlertid en rekke spørsmål om konflikten med Furuset Bad Boys og hvor han og andre B-gjengprofiler befant seg tirsdag i forrige uke.

Også en 29-åring fra samme miljø skal ha blitt  pågrepet og avhørt om det samme. Begge mennene ble løslatt i går ettermiddag.

Overfallet på Kløfta kom bare en snau uke etter at offeret der var involvert i et slagsmål på Furuset der en B-gjengprofil (27) ble banket opp. De tidligere samarbeidspartnerne har det siste året hatt flere uoverenstemmelser.

Varsler mange avhør Politet legger ikke skjul på at sentrale personer B-gjengmiljøet er i søkelyset etter det som framstår som et drapsforsøk.

- Det er helt naturlig at vi leter i det miljøet, og en del er allerede avhørt. Etterhvert vil det nok være en hel rekke personer vi henter inn for å få avkreftet eller bekreftet informasjon. Vi etterforsker så bredt vi har behov for, sier lensmannen.

Han understreker at avhørene ikke innebærer at noen er siktet i saken. Politiet undersøker også helt andre spor.

De siste dagene har spanere fra oslopolitiets avsnitt Spesielle Operasjoner (SO) oppsøkt en rekke av de kjente gjengmedlemmenes tilholdssteder, både for å innhente informasjon og for å advare om konsekvensene av nye voldshandlinger.

- Dersom bakgrunnen for hendelsen er slik som det nå kan se ut, må oslopolitiet gjøre forebyggende arbeid for å unngå mer vold, helt uavhengig av hvilke siktelser vi eventuelt ender opp med, sier Huse.

- Flere fiender Mens mistanken umiddelbart ble kastet på B-gjengbrødrene, mener personer i dette miljøet at politiet bør undersøke muligheten for at helt andre fiendskap ligger bak overfallet på Kløfta.

Blant annet skal enkelte av ofrene etter en bølge av brutale hjemmeran utført av frontfigurene i Furuset Bad Boys for fire-fem år siden, ennå føle seg svært krenket av forbrytelsene.

Kilder i gjengmiljøene hevder  utenforstående kan ha kjent til den tilspissede konflikten mellom Furuset Bad Boys og B-gjenglederne, og utnyttet situasjonen til å bestille eller utføre et angrep på «Bad Boys» som uansett vil bli oppfattet som et utfall fra B-gjengen.

Maskerte menn 25-åringen som nå ligger hardt skadd på sykehus, var i 19.30-tida forrige tirsdag på vei tilbake til fengselet der han soner slutten av en narkodom på frigang, da han ble overfalt. Foran flere øyenvitner ved gatekjøkkenet Charlies Kebab på Kløfta ble «Bad Boys»-profilen angrepet av fire menn ikledd finlandshetter.

De skal ha truet med en pistol mens de gikk løs på 25-åringen med slagvåpen. Etter å ha påført ham blant annet alvorlige brudd i hodeskallen, løp gjerningsmennene fra stedet og stakk trolig av i en ventende bil.

- Vi ber om at alle som har ferdes i Kløfta-området rundt klokkka 19.30 tirsdag 19. februar og som har observert en eller flere biler med yngre menn eller annen aktivitet, om å ringe politiet på nummer 915 65 870, sier lensmann Huse.