Ba aldri om unnskyldning

Milosevic tjente godt på de blodige krigene han sto bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Slobodan Milosevic bærer et hovedansvar for fire kriger og over

200 000 døde på Balkan. Milosevic ble kalt den verste massemorderen på kontinentet siden Hitler og Stalin, og ble betegnet som nærmest genial når det gjaldt maktens spill.

Milosevic påførte Balkan den ene katastrofen etter den andre, men ble også rammet av personlige tragedier. Han ble født i krigsåret 1941 i byen Pozarevac, sørøst for Beograd. Faren var ortodoks prest, men foreldrene ble skilt like etter krigen, angivelig etter opprivende politiske diskusjoner. Hans mor var lærerinne og kommunist. Lille Slobo ble igjen hos henne, mens faren tok med seg den eldste broren og flyttet til Montenegro.

Allerede da han var sju år kastet selvmordet skygger over hans liv. Favorittonkelen - en krigshelt - skjøt seg med tjenestepistolen. Da Milosevic var 21, vandret hans far opp i

en åsside og tok sitt liv. Selvmordets tragedie hjemsøkte Milosevic for tredje gang da hans mor hengte seg i lysarmaturet i stua. Da var Slobodan 33 år, ferdig utdannet jurist og i gang med sin egen karriere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer