BA-ansatt tatt i stor kokainsak

Ny rus-skandale for British Airways.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ikke før har støyen lagt seg etter at flere BA-ansatte ble tatt i promille rett før avgang fra gardermoen, før selskapet havner midt oppe i en ny skandale.

En British Airways-ansatt er arrestert i forbindelse med en stor narkoaksjon ved Heathrow Airport utenfor London, melder The Scotsman og icCoventry.

Mannen, som til daglig er ansatt som et såkalt "senior member" i flyselskapets tekniske avdeling, var en av seks som ble arrestert i aksjonen, mistenkt for å ha forsøkt å smugle 200 kilo kokain til en gateverdi av 13 million britiske pund, eller 151 millioner norske kroner.

De seks mistenkes for å ha stått bak smugling av store kvanta kokain også tidligere, ifølge politiet.

Den arresterte BA-mannen skal ha hatt tilgang til alle områder av flyplassen. Mer enn 100 politifolk og tollere var med på aksjonen mot de seks.

Fylleflyging

Forrige måned ble tre BA-ansatte stoppet av politiet ved Oslo Lufthavn Gardermoen og avkrevd promilleprøve, like før de skulle fly et passasjerfly til Heathrow.

Politiet ble tipset om de britiske besetningsmedlemmene, etter mistenkelig lukt og oppførsel. Mistanken ble raskt bekreftet med promillekontroll. Både flyets 50 år gamle kaptein, 26 år gamle styrmann og 48 år gamle kvinnelige purser testet positivt, og ble tatt med for blodprøve. De tre ble først suspendert, og sa deretter opp jobbene sine for knappe to uker siden.

<B>TATT:</B> En av de seks som ble tatt i kokainsaken var ansatt i British Airways.