Ba Blair om støtte til Irak-krig bare dager etter 11/9

President George W. Bush ba om statsminister Tony Blairs støtte til å fjerne Saddam Hussein ni dager etter 11. septemberangrepene mot USA i 2001, ifølge Observer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

London (NTB-AFP): Bush ba om Blairs støtte under en privat middag i Det hvite hus, ifølge Storbritannias tidligere USA-ambassadør, sir Christopher Meyer, som selv var til stede. Blair svarte da at Bush ikke burde la seg avlede fra opprinnelige målet for krigen mot terrorisme, nemlig å slåss mot Taliban og al-Qaida i Afghanistan, forteller Meyer. - Jeg er enig med deg Tony. Vi må ta oss av det først. Men når vi har tatt oss av Afghanistan, må vi komme tilbake til Irak, skal Bush ha sagt videre, ifølge den tidligere ambassadøren. - Det var åpenbart at når man skulle vende tilbake til Irak-spørsmålet, så var det ikke for å diskutere hvordan sanksjonene kunne forbedres, sier Meyer til Observer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer