Ba byråkratene «ligge lavt»

Tidligere samferdselsminister Lars Gunnar Lie benektet i dag at hans departement ba Luftfartsverket holde tilbake kritisk informasjon om Gardermoen. Men han innrømmer at fagetaten ble bedt om å «ligge lavt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lars Gunnar Lie (KrF) var samferdselsminister i Syse-regjeringen som satt frem til november 1990. Flere av utspørrerne i dagens åpne høringer i Stortinget om Gardermoen-utbyggingen ville vite mer om et mye omtalt brev fra mars 1990 som omhandlet værmålingene på Hurum og Gardermoen. Brevet skulle gått fra Luftfartsverket til departementet og dermed videre til stortingspolitikerne, men ble aldri sendt.

I dagens høring om Gardermoen-utbyggingen benektet daværende samferdselsminister Lie at departementet ba om å ikke få et slikt brev.

- Det er klart at departementet ikke har hindret Luftfartsverket i å sende et slikt brev, sa Lie, men la til «så vidt jeg kjenner til» etter å ha blitt spurt flere ganger.

Senere innrømmet Lie at etaten ble bedt om å holde en lav profil. Han trodde likevel ikke at Stortinget ville valgt annerledes selv om Stortinget hadde fått den mye omtalte kritiske værrapporten mot Gardermoen i fanget.

- Brevet ville hatt veldig lite å si, sa Lie, som selv stemte for Hurum da flyplassaken ble behandlet i 1988, og la til:

- Dette blir en teoretisk betraktning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer