Ba elevene ta på «dyreantrekk» til undervisning om slavefortiden

Skole sendte tabbebrev til foresatte.

 ZEBRAER, SJIRAFFER OG LØVER : Tabbebrevet ble først delt på bildenettstedet Ingram og deretter gjengitt på flere blogger og i nettaviser. Skolen har i ettertid bekreftet ektheten av brevet. Faksimile: WSOCTV.COM
ZEBRAER, SJIRAFFER OG LØVER : Tabbebrevet ble først delt på bildenettstedet Ingram og deretter gjengitt på flere blogger og i nettaviser. Skolen har i ettertid bekreftet ektheten av brevet. Faksimile: WSOCTV.COMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En blunder fra en barneskole i Nord-Carolina i USA har den siste tida gått som en farsott på nettet.

I løpet av februar hadde elvene ved Western Union barneskole lært om afro-amerikanernes historie og slavefortid i USA. Deretter skulle det hele markeres med en afro-amerikansk historiedag.

Derfor sendte skolen ut dette brevet til de foresatte:

«Foreldre: I løpet av februar har elevene ved Western Union barneskole lært om afro-amerikanernes historie. Den 28. februar vil WUES delta på en afro-amerikansk historiedag. Der vil det være foredrag fra åtte til ti på formiddagen. Vi oppfordrer derfor elevene til å kle seg i et afro-amerikansk antrekk. Hvis du ikke har tilgang på dette, kan elevene bruke klær med dyretrykk av dyr som holder til i Afrika (Zebraer, giraffer, løver, elefanter. etc) Takk!»

Ikke første gang Det er imidlertid ikke første gangen dette brevet er sendt ut til de foresatte, ifølge avisa The charlotte observer.

Kommunikasjonssjef ved skolen Luan Ingram forteller til avisa at en lignende versjon av brevet har blitt brukt de siste syv-åtte åra.

Skolen har ikke fått noen reaksjoner fra foresatte verken da eller ved utsendelse av dette brøvet, forteller Ingram.

I ettertid har imidlertid brevet fått omfattende oppmerksomhet etter å ha blitt delt på bildenettsteder og refset på en rekke blogger.
  Legger seg flat Derfor har skolen i etterkant rykket ut og beklaget tabbebrevet.

- Det var nok velmenende, men dårlig ordlagt, sier Luan Ingram til The charlotte observer.

- Vi vil minne våre rektorer om at de må overvveie ordlegginga nøye når de skal sende ut brev til foresatte. Dette på grunn av de mange forskjellige etniske gruppene i vår verden, fortsetter han.