Ba Erna om unnskyldning i retten

Solberg vet ikke om hun skal tro på mannen som truet med å drepe henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I dag startet rettsaken mot den 31 år gamle nordirakeren i Bergen tingrett. Han erkjente straffskyld for å ha truet kommunalministeren på livet, men før kommunalminister Erna Solberg startet sin forklaring, ba nordirakeren gjennom sin advokat å få si noen ord.

- Jeg ber så mye om unnskyldning. Jeg er veldig trist, jeg ber kommunalministeren om unnskyldning. Jeg vil aldri gjøre noe slikt igjen. Jeg er veldig trist, sa han via sin tolk.

Erna Solberg sa i retten at hun ikke liker å bli minnet om hendelsen mer enn nødvendig. Solberg antyder også at handlingen var mer overlagt enn nordirakeren selv gir inntrykk av i retten. Hun viser til at han hadde kartlagt hennes bevegelser og at han hadde kjøpt seg en pistol i Oslo.

Trusselen mot kommunalministeren kom den 9. september. Først ti dager senere ble Solberg varslet, noe hun ikke er veldig fornøyd med. I løpet av de ti dagene hadde hun blant annet vært i Bergen sammen med sine barn.

I ettertid ser hun likevel at hun slapp å engste seg i disse dagene, siden hun ikke visste noe. Men fra 19. september fikk hun livvakt. Solberg sier drapstruslene har vært en belastning.

Til Dagbladet.no sier hun at hun er glad for unnskyldningen, dersom han faktisk mener det. Men sier at hun ikke vet hvor mye vekt hun skal legge på den siden unnskyldningen kom i retten.

TRUET PÅ LIVET: Kommunalminister Erna Solberg.