Ba Facebook om informasjon 9 000 ganger

Og Microsoft måtte informere om 31 000 kunder.

 STOR OPPMERKSOMHEt:  Avsløringen fra tidligere CIA-ansatt Edward Snowden har satt nytt fokus på elektronisk overvåkning, her på kinesisk tv fredag etter at Snowden igjen pratet om avsløringen i et møte med pressen på et kjøpesenter i Hong Kong. FOTO: AP/NTB SCANPIX.
STOR OPPMERKSOMHEt: Avsløringen fra tidligere CIA-ansatt Edward Snowden har satt nytt fokus på elektronisk overvåkning, her på kinesisk tv fredag etter at Snowden igjen pratet om avsløringen i et møte med pressen på et kjøpesenter i Hong Kong. FOTO: AP/NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook sier amerikanske myndigheter ba om informasjon om nettsamfunnets i minst 9 000 ganger i andre halvår i fjor.

Ulike offentlige amerikanske instanser ba om informasjon som berørte mellom 18 000 og 19 000 brukerkontoer bare i løpet av denne perioden.

Facebook offentliggjorde antallet henvendelser fra myndighetene natt til lørdag norsk tid. Det samme gjorde Microsoft, som mottok mellom 6 000 og 7000 krav om informasjon første halvår 2012, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

31 000 Microsoft-kunder Informasjonen berørte minst 31 000 av selskapets kunder.

Både Facebook, Microsoft og flere andre internettselskaper har bedt om å få offentliggjøre disse tallene etter avsløringene av den amerikanske etterretningstjenesten NSAs overvåking av internett.

Årsaken er at selskapene frykter mediene har skapt et inntrykk av at de gir ut informasjon enda oftere enn det som faktisk er tilfelle.

(NTB).