Ba FN om hjelp i Irak

- Det er på tide å sette uoverensstemmelsene om Irak til side, sa USAs president George W. Bush i sin tale til FNs hovedforsamling. Han ba en skeptisk forsamling om mer ressurser til gjenoppbyggingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Selv om flere FN-ledere var uenige i USAs angrep på Irak, må vi nå jobbe sammen for å finne en løsning, sa Bush i sin årlige tale til FNs 191 medlemsland.

- Nå trenger og fortjener den irakiske nasjonen vår støtte, og ethvert godt land bør ta et skritt framover og gi slik støtte, sa Bush.

I talen brukte Bush nye argumenter for å forsvare USAs invasjon i Irak.

- Funn av massegraver og tortursentre har rettferdiggjort krigen mot Irak, sa Bush. Han avviste kravet om å sette en tidsfrist for maktovertakelse i Irak, og advarte i stedet mot å overlate makten til irakerne for raskt.

- Denne prosessen må gå sin gang i forhold til Iraks behov, og verken fremskyndes eller utsettes på grunn av andre parters ønsker, sa Bush,

Han understreket at FN bør hjelpe til med å utvikle en ny grunnlov for Irak og til å holde valg.

(NTB)

BA OM HJELP: - Nå trenger og fortjener den irakiske nasjonen vår støtte, og ethvert godt land bør ta et skritt framover og gi slik støtte, sa Bush i sin tale til FNs 191 medlemsland. Foto: AP/SCANPIX