Ba for de drepte og drapssiktede

Etter en tung uke fant mange mennesker veien til Kristiansand domkirke i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble både bedt og tent lys for alle de involverte i den grufulle drapssaken.

I sine innledningsord sa fungerende sogneprest Dag Nordbø at folk i Kristiansand nå utfordres på en spesiell måte etter en uke med opprivende hendelser i byen.

- Familier som har vært i dyp sorg, får ny smerte. I vårt lokalmiljø - i vår menighet - er nye mennesker kastet inn i sorg, sjokk og fortvilelse. Familier, naboer, venner er rammet, og på denne dagen blir vi minnet om at nå er det vår evne til å vise varme og nærhet som settes på prøve, sa sognepresten.

- Etter drapene i Baneheia sliter mange med følelsene. Mange hadde et monsterbilde på netthinnen. En fiende. En de kunne hate. Så kom oppklaringen. Og mange, voksne og barn her i byen så bildet av to mennesker de kjente og var glade i. Så kom sorgen, sinnet og sjokket - alle de vanskelige følelsene. De enkle svarene finnes ikke, sa presten.

- Vi kan ikke peke på en enkel vei til hvordan mennesker som er rammet på ulikt vis, skal tenke og føle i tiden framover. For dersom vi tvinger mennesker til å elske og tilgi, da har vi begått et nytt overgrep.

(NTB)

TID FOR TANKE: Det ble bedt og tent lys for de involverte i barnedrapssaken under gudstjenesten i Kristiansand domkirke i formiddag.