Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ba for de drepte og drapssiktede

Etter en tung uke fant mange mennesker veien til Kristiansand domkirke i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble både bedt og tent lys for alle de involverte i den grufulle drapssaken.

I sine innledningsord sa fungerende sogneprest Dag Nordbø at folk i Kristiansand nå utfordres på en spesiell måte etter en uke med opprivende hendelser i byen.

- Familier som har vært i dyp sorg, får ny smerte. I vårt lokalmiljø - i vår menighet - er nye mennesker kastet inn i sorg, sjokk og fortvilelse. Familier, naboer, venner er rammet, og på denne dagen blir vi minnet om at nå er det vår evne til å vise varme og nærhet som settes på prøve, sa sognepresten.

- Etter drapene i Baneheia sliter mange med følelsene. Mange hadde et monsterbilde på netthinnen. En fiende. En de kunne hate. Så kom oppklaringen. Og mange, voksne og barn her i byen så bildet av to mennesker de kjente og var glade i. Så kom sorgen, sinnet og sjokket - alle de vanskelige følelsene. De enkle svarene finnes ikke, sa presten.

- Vi kan ikke peke på en enkel vei til hvordan mennesker som er rammet på ulikt vis, skal tenke og føle i tiden framover. For dersom vi tvinger mennesker til å elske og tilgi, da har vi begått et nytt overgrep.

(NTB)

TID FOR TANKE: Det ble bedt og tent lys for de involverte i barnedrapssaken under gudstjenesten i Kristiansand domkirke i formiddag.