Ba Gud om råd om drapstilståelse

Men Gud sa at 33-åringen ikke skulle si noe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nekter drapsmedvirkning

KrF-politiker nekter straffskyld

En 33 år gammel bergenser møter nå i retten i forbindelse med drapet på Mentz Dankert Løtvedt. Overfor kona skal han ha innrømmet at det var meningen å ta livet av Løtvedt, som ble drept for to år siden, skriver BA.

33-åringens bror tilsto drapet, men tok senere livet sitt. Politiet mener at 33-åringen burde ha forstått at lillebroren hans kunne komme til å skade den funksjonshemmede Løtvedt.

Til politiet har 33-åringen hele tida sagt at broren bare skulle skremme leieboeren, og at det aldri var meningen at broren skulle drepe Løtvedt. Men overfor kona har mannen innrømmet at det var meningen at leieboeren skulle dø.

Spurte Gud om råd

Mannens nå fraseparerte kone ville at mannen skulle fortelle sannheten til politiet, og mannen lovet gjentatte ganger å tilstå medvirkningen til drapet. I går vitnet kvinnen i retten og fortalte at ektemannnen i stedet spurte Gud flere ganger om han virkelig skulle tilstå.

«Vil du at jeg skal spørre Ham flere ganger?» sa han deretter til kona, ifølge BA. Han skal også ha tilbudt seg å tilstå hvis kona gikk med på å bli i ekteskapet.

DREPT: Sommeren 2003 ble Mentz Dankert Løtvedt funnet drept i dette huset. Foto: SCANPIX
DREPT: Sommeren 2003 ble Mentz Dankert Løtvedt funnet drept i dette huset. Foto: SCANPIX Vis mer

I retten fortalte 33-åringen at han tre ganger spurte Gud om råd, men at Gud svarte at han ikke skulle tilstå.

Kvinnen sa i retten at hun tidligere aldri hadde tatt ektemannen i løgn og at hun ikke mistenkte ham for å være involvert i drapet da leieboeren ble funnet drept.

Ekteparet hadde hatt en langvarig konflikt med leieboeren da 56-åringen ble tatt av dage. Avdøde skal ha plaget kvinnen og skremt henne i flere sammenhenger. Det skal ha oppstått krangel om leieforhold og

I dag fortsetter kvinnen sin forklaring i retten.