Ba gud ta svigerfar 'til seg'

LILLESTRØM (Dagbladet.no): Veronica Orderud bekreftet i dag at hun ba til Gud om at Kristian Orderud måtte dø. - Jeg likte ham ikke som menneske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en hard dag i retten for Veronica Orderud. Statsadvokat Jørn Mauruds opplesning fra hennes private dagsboksnotater har gjort at hun flere ganger har tatt til tårene.

Spesielt vanskelig har det vært å forklare seg om de nedsettende skriveriene om ektemannen Per. Hun skriver at han er uromatisk, svak, at hun ikke ville ha barn med ham og at han bare var 'en brikke'.

- Det er alltid litt overdevet når jeg skriver. Det er for å få det ut, sa Veronica. Hun ga uttrykk for at hun var flau over kommentarene, og mente mange av de måtte være skrevet i affekt, eller når hun har vært syk.

- Da synes jeg alltid veldig synd på meg selv, sa Veronica, som i retten beskrev ektemannen som snill, kjærlig og romantisk.

De nedsettende kommentarene om hans avdøde far Kristian Orderud tok hun ikke like mye avstand fra.

- Jeg likte ham ikke som menneske, sa Veronica.

I dagboka har hun skrevet 'jeg vet jeg synder, men jeg ønsker dem døde' om svigerforeldrene. I politiavhør har hun sagt at hun flere ganger i aftenbønnen ba gud ta svigerfaren 'til seg'.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer