Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ba gud ta svigerfar 'til seg'

LILLESTRØM (Dagbladet.no): Veronica Orderud bekreftet i dag at hun ba til Gud om at Kristian Orderud måtte dø. - Jeg likte ham ikke som menneske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært en hard dag i retten for Veronica Orderud. Statsadvokat Jørn Mauruds opplesning fra hennes private dagsboksnotater har gjort at hun flere ganger har tatt til tårene.

Spesielt vanskelig har det vært å forklare seg om de nedsettende skriveriene om ektemannen Per. Hun skriver at han er uromatisk, svak, at hun ikke ville ha barn med ham og at han bare var 'en brikke'.

- Det er alltid litt overdevet når jeg skriver. Det er for å få det ut, sa Veronica. Hun ga uttrykk for at hun var flau over kommentarene, og mente mange av de måtte være skrevet i affekt, eller når hun har vært syk.

- Da synes jeg alltid veldig synd på meg selv, sa Veronica, som i retten beskrev ektemannen som snill, kjærlig og romantisk.

De nedsettende kommentarene om hans avdøde far Kristian Orderud tok hun ikke like mye avstand fra.

- Jeg likte ham ikke som menneske, sa Veronica.

I dagboka har hun skrevet 'jeg vet jeg synder, men jeg ønsker dem døde' om svigerforeldrene. I politiavhør har hun sagt at hun flere ganger i aftenbønnen ba gud ta svigerfaren 'til seg'.

- Jeg har vel slengt litt med leppa, men jeg mener at jeg står inne for at gud burde ha sett littt på saken. Han var jo gammel og mett av dage.

- Du har jo tidligere beskrevet Krsitian orderud som 'seig', sa statsadvokat Maurud.

- Ja, de var friske. Han var jo en liten umulius, sa Veronica om svigerfaren.

Kritiserte ektemannen

Men Veronica Orderud tok ikke avstand fra all sin kritikk mot ektemannen. Hun mente at han hadde taklet gårdstvisten og drapssaken uheldig.

- Alle mennesker har jo mange forskjellige karaktertrekk. Et av Pers mindre positive trekk er at han er litt struts i forhold til alle situasjoner. Han stikker hodet i sanden og bare håper at problemene går over av seg selv. Han er redd for å si noe galt som kan få følger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!