BA-HR-advokat skylder 20 mill.

BA-HR-advokaten som hjalp de svindel-siktede gründerne av Finance Credit, sliter selv med ei privat gjeld på 20 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BA-HR-advokat og skatteekspert Ernst Ravnaas sine 760 000 IT-aksjer falt i verdi fra 33 til 1 krone. Han hevder nå at han skal klare å betale tilbake de 20 millioner han skylder.

I fjor tok Ravnaas opp et lån på 1,6 millioner kroner hos Finance Credit-gründerne Trond Kristoffersen og Torgeir Stebsrud. Han hadde da høy gjeld etter flere uheldige aksjeinvesteringer.

Aksjestup

I IT-selskapet Itera der han er styreformann har Ravnaas 760 000 aksjer. Kursen på aksjene var helt oppe i 33 kroner for to og et halvt år siden. Men på grunn av sin posisjon som styreformann kunne ikke Ravnaas selge på de gunstige tidspunktene, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Ravnaas, som også har vært styremedlem i Finance Credit Nordic, tok opp et lån på 16,5 milloner kroner i Finansbanken med sikkerhet i aksjene.

Men i september i år lå kursen på såvidt over en krone. Da krevde Fianansbanken mer sikkerhet.

Løsningen ble at advokaten begynte å betale inn penger til en deptokonto ettersom aksjeverdien falt.

Misligholdt lånet

I høst ble det for tungt for Ravnaas. I to måneder misligholdt han lånet fra Finance Credit. Den samlede gjelden lå på 20 millioner kroner og i tillegg måtte han betale inn penger til depotkontoen.

I november eksploderte skandalen i Finance Credit. Ravnaas fikk mye negativ omtale rundt vervene han hadde i ulike styrer i Finance Credit-systemet, som var koblet til at BA-HR også skulle ha juridiske rådgivningsoppdrag for selskapene.

Hevder han har funnet løsning

Nå sier Ravnaas til Dagens Næringsliv at han har funnet en løsning på pengeknipa.

Selv om Itera-aksjene stupte har mannen fortsatt betydelige verdier.

Advokaten har en villa taksert til 12, 5 millioner kroner og en annen eiendom i Kristiansand. Han har fortsatt aksjene i Itera, og i tillegg i andre IT-selskaper. I ligningen for 2001 står han oppført med en inntekt på 5,8 millioner kroner.

SKYLDER 20 MILL: Skatteekspert Ernst Ravnaas i advokatfirmaet BA-HR.