BA-HR advokat taus om pengestrømmen

BA-HR-advokat Ernst Ravnaas vil ikke si hvor mye advokatfirmaet har tjent på sitt engasjement for Finance Credit-systemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Nei, det kan jeg ikke uttale meg om. Vi har taushetsplikt overfor våre klienter, sier advokaten.

- Du sitter i svenske Finance Credit Nordic AB som styremedlem, vil du fortsette med det etter det som er skjedd?

- Det at det oppstår problemer er ikke nok til å trekke seg. Som styremedlemmer har vi et ansvar for å ivareta verdiene i selskapet. Bankene ønsker også at jeg skal bli sittende for å minimere tapene.

- Når gikk du inn i styreverv i Finance Credit-sfæren?

- Sommeren 2001 i det svenske selskapet og i månedsskiftet januar-februar i de norske, ikke mars som jeg tidligere har sagt. Den 25. april ga jeg selskapet beskjed om at jeg ville ut av styrene i Norge, og sa da at det skulle ordne dette. I alt deltok jeg bare på ett styremøte i mai. Selskapet ba meg om å bli med på det møtet.

- Ble det behandlet regnskap der?

- Ja.

Dagbladet har hentet ut regnskapet i Brønnøysund. Det er undertegnet så seint som 4. september.

- Hvis du ga beskjed om at du ville ut av styrene, hvorfor står du da fremdeles oppført som medlem av tre av styrene?

- Det skyldes at endringsmeldingen kom i retur fordi det var noe feil. Det oppdaget jeg da jeg purret i august og oktober. Men dette mølet kunne jeg ordnet opp ved å varsle Brønnøysund. Det tar jeg selvkritikk på. Dette er en negativ greie for firmaet. Jeg har gjort en skikkelig tabbe.

RÅDGIVEREN: Den erfarne BA-HR-advokaten Ernst Ravnaas har vært advokatfirmaets fremste rådgiver for Finance Credit. Det vil han fortsatt være, men uten å fortelle hva firmaet tjener på det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer