BA-HR best i advokatklassen

Ingen over, ingen ved siden. Advokatene i BA-HR stikker av med storparten av de lukrative oppdragene fra både private og offentlige klienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokathuset har skaffet seg posisjonen som landets ledende innen forretningsjus. Slikt er det penger i. Partnerne i BA-HR tjente i 1998 gjennomsnittlig rundt fem millioner kroner hver.

Styreformann og partner Anders Eckhoff tar imot oss i resepsjonen i sjette etasje på fasjonable Aker Brygge. På gulvet ligger tunge tepper på dyr parkett. Utsikten over byen er fabelaktig.

- Hit, men ikke lenger, sier Eckhoff, høflig avvisende.

Maktbastion

27 partnere styrer i dag det kjente firmaet. De fleste av dem er sentralt plasserte i norsk næringsliv.

I BA-HR finner vi blant andre Christian Lund, han som skrev de sannspådde merknadene om hvordan telefusjonen kunne komme til å bryte sammen. Hans mer berømte far jobber samme sted. Ole Lund er grossist i styreverv og en av Røkkes rådgivere.

Kassene svulmer

Her finner vi også Gro Harlem Brundtlands sønn, fusjonseksperten Knut Brundtland.

- Hvor mye tjente firmaet deres i fjor, Eckhoff?

- Jeg kan ikke gi deg noe tall ennå, men vi har hatt en utvikling på linje med de øvrige aktørene i bransjen.

Trolig betyr det en omsetningsøkning på mer enn tjue prosent i fjor. Konkurrentene Thommessen Krefting Greve Lund (TKGL) økte for eksempel omsetningen med om lag 16 prosent, mens Wiersholm, Mellby & Bech la på seg hele 25 prosent.

- Som en av de største på forretningsjus, forventer vi å få vår del av det økte sakstilfanget fra departementene, sier administrerende direktør Torill Rambjør i Wiersholm, Mellby & Bech, og øyner en lukrativ framtid.