Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- BA-HR kan reinvaske meg

Carl Fredrik Seim håper nå at advokatfirmaet BA-HR skal legge fram dokumenter som beviser at han ikke har gjort noe galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møter Seim på et hotell i Bergen få timer etter løslatelsen. Han virker opplagt og er nå kampklar.

- Advokatfirmaet BA-HR kan reinvaske meg om de legger kortene på bordet.

Seim sier at pengene som er forsvunnet, var et lån til Tor Arne Uppstrøms selskap Paleum. Summen er på 45 millioner kroner. Låneavtalen ble ifølge Seim forhandlet fram mellom ham selv og Tor Arne Uppstrøm, og signert hos advokatfirmaet BA-HR.

- BA-HR har denne låneavtalen. Jeg håper de har levert den til politiet, sier Seim.

BA-HR ønsket i går ikke å kommentere disse opplysningene overfor Dagbladet.

Sendt bort

Før Seim ble pågrepet på vei hjem fra ferie på Flesland flyplass lørdag for to uker siden, trodde han at alt var i orden. Långiver, Den norske krigsforsikring for skib (DNK), skulle styre forretningene i Seims fravær. Han skrev fullmakter, og dro.

- DNK skulle ivareta mine interesser. Så skjer dette. Jeg hadde også fått munnkurv og beskjed om ikke å uttale meg til pressen.

- Brikke i et spill

Ifølge Seim lå det an til et forlik mellom ham og DNK, hvor Seim skulle bli kjøpt ut for mellom 20 og 30 millioner.

- Tror du dette tilbudet står ved lag?

- Det ville være veldig pussig hvis det ikke gjorde det.

I går kveld fikk Dagbladet opplyst fra sentrale kilder at DNK slett ikke ønsker, eller har ønsket å kjøpe Seim ut. Seim varsler nå at han vil trekke tilbake fullmaktene og selv gå inn og rydde opp i Mjellem & Karlsen.

- Er du blitt lurt?

- Jeg tror jeg er en liten brikke i et stort spill, sier Seim.

Han vil ikke si så mye om Uppstrøm.

- Jeg har ikke noe vondt å si om Uppstrøm. Jeg håper han blir frisk fort, så han kan forklare seg.

- Reddet 225

At Seim kjøpte Mjellem & Karlsen, er viden kjent.

- Men vi overtok også en ugunstig kronekurs og en tapt kontrakt. Mjellem og Karlsen var på randen av konkurs før vi kom. Vi reddet 225 arbeidsplasser som uten oss ville vært borte i dag.

Ingen nye innkjøp

Også Seims privatforbruk har blitt kraftig kritisert.

- Planer om nye innkjøp?

- Nei. Jeg hadde to drømmehus. De har jeg vært så heldig å få tak i.

- Og biler?

- Jeg har ikke noe spesielt forhold til biler. Min kone ville ha en sikker bil, og jeg ville ha en firehjulstrekker. Alt dette ble kjøpt før Mjellem & Karlsen, sier Seim. Nå er bilene tatt av politiet, men Seim regner med å få dem tilbake. I går måtte investoren ta taxi hjem.

- Er du et offer for janteloven?

- Jeg har ikke hatt noe ønske om å vise meg fram. Mediene har skapt et bilde av meg som kynisk og grådig, det kjenner jeg meg ikke igjen på i det hele tatt, sier Seim. Carl Fredrik Seim er gift og har to barn. Den eldste datteren er to år. Hun så faren bli arrestert på flyplassen lørdag for to uker siden.

- Hvordan forklarer du henne det som skjer?

- Hun er heldigvis for liten til å skjønne dette. Hun er vant med en far som er mye borte, men dette er spesielt. Det tøffeste av alt var å måtte skilles fra henne. Familien har vært en enorm støtte for meg. De nærmeste veit at jeg ikke har gjort noe galt, sier Seim.

FØLER SEG STEMPLET: - Jeg føler meg stemplet, sier Carl Fredrik Seim. Først fikk han munnkurv, så to uker bak murene. Nå slår han tilbake mot anklagene.
Tatt: En Audi RS4 verdt 1,1 millioner kroner ble beslaglagt.
Ikke tatt: En 40 fot First seilbåt får familien beholde.