BA-HR-konflikten kan bli løst i dag

I dag møtes partene for å finne en løsning på konflikten som i november utløste «Tønne-saken» - advokatfirmaet BA-HR og firmaets suspenderte direktør, Kari H. Breirem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Gunnar Kaspersen har overtatt Breirems sak for advokat Thor-Erik Johansen fordi sistnevnte må være vitne om konflikten ender i rettsapparatet.

- Det er viktig for meg å understreke at Johansen har gjort en glimrende jobb i denne saken. Han har tort å gjøre det som de færreste advokater ville gjøre, nemlig å varsle Økokrim om sin mistanke om straffbare forhold, sier Kaspersen til Dagbladet.

Møte

I dag møtes han og høyesterettsadvokat Harald Arnkværn, som representerer advokatfirmaet BA-HR i konflikten.

- Det viktigste for meg er å finne fram til en løsning på saken. I arbeidsrett finnes det ingen vinnere, men begge parter skal leve videre. Jeg kan ikke forstå hvilken interesse et stort advokatfirma som BA-HR kan ha av at denne saken kommer for retten. Da risikerer vi jo at alt blir repetert en gang til, sier Kaspersen.

Han mener denne saken svekket ikke bare BA-HRs men advokatstandens troverdighet - og at Advokatforeningen ikke har engasjert seg nok.

Hans klient, Kari H. Breirem, jobbet som direktør da hun 21. november i fjor ble suspendert fra sin stilling i BA-HR.

6. desember i fjor ble hennes jusstuderende datter på 26 år suspendert fra sin stilling som kveldssekretær i BA-HR. Reaksjonen overfor datteren karakteriserer advokat Kaspersen som «ren trakassering».

Fra advokatfirmaet BA-HRs side er det argumentert med at Kari Breirem har vært utro i tjenesten ved at hun har tatt med seg taushetsbelagt informasjon ut fra arbeidsgiveren.

- Hun har ikke lekket noe eller vært noen utro tjener. Hun har bare gjort sin plikt ved å gi informasjon som ikke tåler dagens lys videre til sin advokat, sier Kaspersen.

Kompensasjon

Advokat Kaspersen er blitt oppringt av medier som har spurt om det er riktig at Breirem har krevd ti millioner i kompensasjon for å slutte frivillig.

- Det er tøv, sier advokat Gunnar Kaspersen.

TAR SAKEN: Advokat Gunnar Kaspersen har overtatt Kari H. Breirems sak mot BA-HR. - Det aller viktigste for meg er å finne fram til en løsning på saken, sier Kaspersen.