Ba ikke Kripos om bistand

Drapsjegerne i Mordkommisjonen ble aldri bedt om å komme til Bergen og etterforske Monika-saken.

Monika Sviglinskaja. Foto: Politiet / ABC Nyheter
Monika Sviglinskaja. Foto: Politiet / ABC Nyheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Bergen ba aldri om hjelp fra Mordkommisjonen til Kripos. da de 2011 etterforsket drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja.

Til tross for at etterforskerne ved Hordaland politidistrikt ikke kom videre, valgte de henlegge saken. Uten å be om hjelp fra Norges beste drapsetterforskere.

I går mer enn antydet politiet i Bergen at de hadde fått hjelp fra Kripos, før de henla saken. Det er ikke den hele og fulle sannhet.

Virkeligheten er derimot at politiet i Bergen aldri ba om hjelp fra drapsetterforskere fra Kripos. Politiet i Bergen mente de selv var i stand til å etterforske og oppklare saken.

- Vi sendte to kriminalteknikere som fredagen etter drapet bisto politiet i Hordaland med teknisk etterforskning, sier presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos til Dagbladet.

Mordkommisjonen består av Norges fremste drapsetterforskere. Kriminalteknikerne er tekniske politieksperter som tilhører en annen avdeling på Kripos.

Dahl Nilssen utelukker ikke at Kripos kan ha bistått Hordaland politidistrikt i eventuelle tekniske analyser fra drapsstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer