Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ba kaprer styrte

- Send flyet i bakken før passasjerene tar oss, sier en kaprer på taleregistratoren til flight 93.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minutter seinere smalt passasjerflyet i jordet i Pennsylvania slik at 33 passasjerer, 7 besetningsmedlemmer og 4 kaprere omkom momentant.

- Våre analytikere har gjennomgransket lydbåndet fra cockpiten. En av kaprerne forslo overfor den andre, Ziad Jarrah, at de burde styrte flyet før passasjerene klarte å gjenvinne kontrollen, sier FBI-direktør Robert Mueller til kongressens 9-11-komite.

- Let\'s roll!

Det melder CNN. FBI vet likevel ikke om forslaget var den virkelige årsaken til styrten. Det kan ha vært passasjerene eller andre faktorer som gjorde at flyet krasjlandet.

Lydbåndet er analysert av piloter, ingeniører og andre spesialister. Like før passasjerene går til angrep høres en stemme som roper «Let\'s roll!». FBI konkluderer med at de aldri får vite med sikkerhet hva som skjedde i minuttene som fulgte. Lydopptaket er fullt av statisk støy og roping på engelsk og arabisk. En rekke andre lyder høres også, blant annet glass som knuses.

Siste ord med sine kjære

- Det eneste vi vet helt sikkert er at passasjerene på flight 93 var helter, sier FBI-talskvinne Susan Whitson.

Trolig var United Airlines Flight 93 på vei til Washington for å krasje i Det hvite hus eller Kongressen. Andre mulige mål har også vært nevnt. Fordi passasjerene hadde hørt om angrepene på World Trade Center, valgte de å angripe kaprerne selv om de risikerte livene til alle om bord. Flere pårørende forteller om dramatiske telefonsamtaler med passasjerene om bord i minuttene før styrten.

<B>ETTÅRSMINNE: President George W. Bush sørget 11. september 2002 med de pårørende på krasjstedet i Shanksville.
<B>DIGERT KRATER: Flight 93 var et av fire fly som ble kapret, men det nådde aldri terrormålet på grunn av passasjerenes heroiske innsats.
BESTEMTE SEG FOR Å STYRTE? Saeed Alghamdi (venstre), Ahmed Al Haznawi, Ahmed Alnami og Ziad Samir Jarrah ble angrepet av rasende passasjerer. Sistnevnte ble bedt om å styre flyet i bakken.