FÅR KANSKJE IKKE SÅNT HVER DAG? «Kvinner er underrepresentert i leiligheten jeg bor i, faktisk er det ingen», skrev Tormod i et spøkefullt brev til ministeren. Foto: Privat
FÅR KANSKJE IKKE SÅNT HVER DAG? «Kvinner er underrepresentert i leiligheten jeg bor i, faktisk er det ingen», skrev Tormod i et spøkefullt brev til ministeren. Foto: PrivatVis mer

Ba likestillingsministeren om hjelp til å øke kvinneandelen i leiligheten

Solveig Horne svarte konstruktivt på spøkefullt brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet: - Idéen kom til meg etter å ha vært uten partner en periode. Jeg har lest om likestilling rundtom på nettet og var nysgjerrig på hvordan ministeren ville respondere om jeg skrev et brev til henne om utfordringen rundt det, skriver Tormod Flesjø (26) til oss i en melding på nettforumet Reddit, der han først postet historien.

«Rett på sak»
Flesjø skrev brevet til departementet for hånd:

«Hei, Solveig Horne. Rett på sak: Kvinner er underrepresentert i leiligheten jeg bor i, faktisk er det ingen, og håper at du som barne- likestillings og inkluderingsminister kan hjelpe meg. Jeg har prøvd en rekke mobilapplikasjoner og treffer ofte mennesker ute, men får ikke kabalen til å gå opp.»

Han avslutter slik: «Ikke bare hadde du tystnet min mors evige ønske om barnebarn, men gitt hverdagen min et skikkelig løft. Jeg ser fram til svar fra deg =) Med vennlig hilsen, Tormod»

Fikk svar etter en uke
Det tok en uke. Så fikk han svar, med en forståelsesfull innledning, underskrevet av minister Horne. Det avsluttes slik:

«I brevet, både mellom linjene og direkte, framstår du som en mann med selvinnsikt og humor. Det er etter min mening to veldig sjarmerende og verdifulle egenskaper. Jeg tror derfor ikke at du har behov verken for hjelp fra en statsråd eller andres for å sikre jevn kjønnsbalanse i leiligheten din. Det tror jeg du vil klare helt fint selv, og jeg ønsker deg lykke til.»

Kult med tilbakemelding
- Jeg er usikker på om det er hun personlig som har skrevet svaret eller om hun har en rådgiver, eller en i departementet, som har gjort arbeidet. Det er uansett hennes underskrift og det var kult med tilbakemelding, skriver Flesjø, som bor i Oslo og jobber som miljøterapeut for barnevernet.

FIKK BREV:  Barne- likestillings- og diskrimineringsminister Solveig Horne. Foto: Lars Eivind Bones
FIKK BREV: Barne- likestillings- og diskrimineringsminister Solveig Horne. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Og status i dag?
- Statusen i dag er samme som da jeg skrev brevet: singel.

HAR TRUA:  - Det tror jeg du vil klare helt fint selv, skriver statsråden etter å ha trukket fram avsenderens humor og selvironi. Foto: Privat
HAR TRUA: - Det tror jeg du vil klare helt fint selv, skriver statsråden etter å ha trukket fram avsenderens humor og selvironi. Foto: Privat Vis mer