- Ba Nokas-klient om å holde kjeft

Advokat Fridtjof Feydt refses av disiplinærutvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Fridtjof Feydt blir av Advokatenes disiplinærutvalg kritisert for brudd på god advokatskikk i forbindelse med NOKAS-rettssaken i Gulating lagmannsrett.

Selv kaller advokat Fridtjof Feydt Advokatenes disiplinærutvalgs avgjørelse som en «supperådsavgjørelse».

Ranstiltalte Lars Erik Andersen tilsto i tiltaleboksen i Gulating lagmannsrett delaktighet i NOKAS-ranet, noe han sterkt hadde nektet tidligere.

Samtidig ga Andersen tidligere forsvarere skylden for at han ikke hadde tilstått i etterforskningsfasen og i første rettsinstans, det vil si Stavanger tingrett. Han påstår at de ba ham «holde kjeft» om sin skyld.

Feydt tilbød seg deretter i et brev til dommerne i lagmannsretten å forklare den nye utviklingen i saken. Feydt var selv ikke forsvarer for Andersen, men kjente saken gjennom en av advokatkontorets andre advokater.

Advokatforeningens disiplinærutvalg skriver nå i sin avgjørelse at hvis Feydt hadde behov for å bistå Andersen, ville rett fremgangsmåte ha vært å kontakte Andersens nye forsvarer, advokat Harald Stabell, skriver Aftenposten.

Utvalget mener henvendelsen fra Feydt tvert imot må tolkes som mistillit til Andersen, som hadde kommet med kritikk mot den tidligere forsvareren.

- Det er vanskelig å se advokatens henvendelse som annet enn et forsøk på å forsvare advokatkontorets renommé, skriver utvalget om Feydt.

REFSES: Advokat Fridtjof Feydt refsef av Advokatenes disiplinærutvalg for brudd på god advokatskikk. FOTO: Knut Falch/SCANPIX
REFSES: Advokat Fridtjof Feydt refsef av Advokatenes disiplinærutvalg for brudd på god advokatskikk. FOTO: Knut Falch/SCANPIX Vis mer

Stabell sendte inn klage til disiplinærutvalget på vegne av Andersen. Stabell mener utvalget helt riktig har slått ned på et brudd på diskresjonsplikten.

- Det er prinsipielt viktig at tidligere forsvarere ikke går ut og forsvarer eget renommé, men ivaretar klientens interesser, sier Stabell.

Feydt vil påklage det han kaller en «supperådsavgjørelse» fra utvalget.

NTB