- Ba Nokas-klient om å holde kjeft

Advokat Fridtjof Feydt refses av disiplinærutvalget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Advokat Fridtjof Feydt blir av Advokatenes disiplinærutvalg kritisert for brudd på god advokatskikk i forbindelse med NOKAS-rettssaken i Gulating lagmannsrett.

Selv kaller advokat Fridtjof Feydt Advokatenes disiplinærutvalgs avgjørelse som en «supperådsavgjørelse».

Ranstiltalte Lars Erik Andersen tilsto i tiltaleboksen i Gulating lagmannsrett delaktighet i NOKAS-ranet, noe han sterkt hadde nektet tidligere.

Samtidig ga Andersen tidligere forsvarere skylden for at han ikke hadde tilstått i etterforskningsfasen og i første rettsinstans, det vil si Stavanger tingrett. Han påstår at de ba ham «holde kjeft» om sin skyld.

Feydt tilbød seg deretter i et brev til dommerne i lagmannsretten å forklare den nye utviklingen i saken. Feydt var selv ikke forsvarer for Andersen, men kjente saken gjennom en av advokatkontorets andre advokater.

Advokatforeningens disiplinærutvalg skriver nå i sin avgjørelse at hvis Feydt hadde behov for å bistå Andersen, ville rett fremgangsmåte ha vært å kontakte Andersens nye forsvarer, advokat Harald Stabell, skriver Aftenposten.

Utvalget mener henvendelsen fra Feydt tvert imot må tolkes som mistillit til Andersen, som hadde kommet med kritikk mot den tidligere forsvareren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer