Ba om 28 millioner til gjenreisning - fikk ni

Kommunalminister Jan Tore Sanner kom ikke til Lærdal som julenisse.

19. JANUAR 2014:  Brannmannskap kjemper mot flammene i ett av husene som ble antent i Lærdalsøyri. Foto: Daniel Laabak.
19. JANUAR 2014: Brannmannskap kjemper mot flammene i ett av husene som ble antent i Lærdalsøyri. Foto: Daniel Laabak. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) hadde ikke med seg løfter om mer penger da han besøkte den brannrammede bygda Lærdal fredag.

- Vi har ferdigbehandlet søknaden fra Lærdal. Vi har brukt skjønn og strukket oss langt, sier Sanner til VG.

Lærdal kommune søkte opprinnelig om 28 millioner kroner fra staten for å få kommunen på fote igjen etter storbrannen 18. januar.

Etter en kuttrunde hos fylkesmannen ble beløpet satt til 20 millioner, mens kommunaldepartementet slanket beløpet ytterligere til 9,1 millioner.

- Holder ikke de de lover
- Det går direkte ut over kommunebudsjettet, sier en skuffet lærdalsordfører Jan Geir Solheim (Sp) til avisa.

- De kom hit rett etter brannen og lovte hjelp. De holder ikke det de lover og da kan de la være å stille på TV under katastrofen og skape forventninger. Det er en mangel på «etterpåtanke». Det er ord og ikke handling fra regjeringen, sier Per Steinar Kvamme.

Huset til Kvammes avdøde mor brant ned til grunnen i storbrannen. Til sammen 70 personer ble husløse da 13 bolighus og en rekke andre bygninger ble slukt av flammene.

(NTB).

21. JANUAR 2014:  Etterforskere fra Kripos søker etter brannårsak i en av branntomtene i Lærdal. FOTO: ENDRE VELLENE/DAGBLADET.
21. JANUAR 2014: Etterforskere fra Kripos søker etter brannårsak i en av branntomtene i Lærdal. FOTO: ENDRE VELLENE/DAGBLADET. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer