Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ba om å bli fengslet

Uten advokat ba faren og morfaren til Rahila Iqbal selv om ny fengsling da de ble fremstilt for retten idag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) På spørsmål fra dommer Nadeem Abbas Saqi om hva de mistenkte ville, svarte både Rahilas far Azhar Iqbal og morfar Rabbani at de ville bli fengslet på nytt.

Selv om de mener fengsling innebærer tortur.

- Vi ba om fengsling selv fordi vi er overbevist om vår uskyld. Vi vil at politiet skal etterforske saken grundig og vi vet at vi kommer til å bli frikjent for anklagene om å ha drept vår datter.
 
- Vi vil bli fengslet selv om vi blir utsatt for psykisk tortur, sa Azhar Iqbal til Dagbladet.no etter rettssaken idag morges lokal tid.

Dagbladet.no er kjent med at de mistenkte uansett ville blitt varetektsfengslet på nytt idag. Det er vanlig praksis i slike saker i Pakistan.

Uten advokat

De mistenkte i saken møtte i retten uten sin advokat Bilal Syed. Han var opptatt med andre saker, opplyste Iqbal selv.

I likhet med fengslingsmøtet på mandag hadde politiet ingen konkrete bevis mot de mistenkte idag heller. Da fikk politiet påpakk av dommeren for å ha vært dårlig forberedt og beskjed om å presentere bevis ved neste rettsmøte.

Sjefsetterforsker Tariq Waraich sier han leverte en rapport med full oversikt over den foreløpige etterforskningen i saken til dommer Saqi. Men han holder kortene tett til brystet.

Ingen nye bevis

- Vi har tatt beslag i eiendelene til Rahila Iqbal fra huset hennes i Randheer. Utover det vil jeg ikke si hva slags bevis vi sitter på i saken, opplyser Waraich som leder etterforskningen i Rahila-saken.

Politiet venter fremdeles på resultatet av likprøvene som er sendt til Lahore for å bli analysert. Først da kan man fastslå om Rahila Iqbal døde som følge av en ulykke, slik familien hevder, eller om hun ble drept slik enkemannen hevder.

- Vi venter på analysen fra Lahore. Når resultatet er klart, kan vi få vite med sikkerhet om Rahila Iqbal ble drept eller om hun døde som følge av en ulykke, sier Waraich.

Advokat Abid Q. Raja sammen med faren Azhar Iqbal, som sitter fengslet på en celle sammen med 20 andre fanger på politistasjonen i Mandi-Bahaudin.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!