Ba om delvis avvisning av tiltale mot terrortiltalt trønder (34). Fikk ikke medhold

På grunn av tyrkiske rettsdokumenter.

IS' «HOVEDSTAD»: Fra IS' selverklærte hovedstad Raqqa i Syria, kort tid etter erklæringen av «kalifatet» i 2014. Foto: Reuters / NTB Scanpix
IS' «HOVEDSTAD»: Fra IS' selverklærte hovedstad Raqqa i Syria, kort tid etter erklæringen av «kalifatet» i 2014. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Det tok Oslo tingrett en halvtime å bestemme seg for å avvise forsvarets begjæring om avvisning og utsettelse. Hovedforhandlingen går dermed som planlagt.

- Det er uten betydning om en tidligere dom i Tyrkia gjelder frifinnelse eller domfellelse - det er dom i Norge som gjelder, slo tingrettsdommer Jannicke Johannesen fast.

(Dagbladet): Forsvarerne til den 34-årige trønderske mannen som er tiltalt for å ha deltatt i Den islamske stat (IS) og inngått såkalt terrorforbund, ber om at Oslo tingrett avviser den delen av tiltalen som går på terrorforbund. Samtidig ber de om at hele hovedforhandlingen utsettes.

Som Dagbladet skrev i går, skyldes dette at påtalemakten fredag fikk oversendt rettsdokumenter fra Tyrkia, hvis innhold de og forsvaret er uenige om. Mens førstnevnte mener dokumentene er forvirrende og ufullstendige, mener sistnevnte at de viser at 34-åringens eventuelle IS-deltakelse allerede er domstolbehandlet i Tyrkia.

Den terrortiltalte etniske nordmannen fra Verdal sitter mellom sine forsvarere Siri Langseth og Elisabeth Myhre i retten. Han har grå genser, rutete blå skjorte, har velstelt helskjegg og er glattbarbert på hodet. Lite tyder på at han i halvannet år skal ha vært væpnet fremmedkriger i IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer