Ba om full frifinnelse av Sandsdalen

Oslo (NTB-Einar Olsen): - Christian Sandsdalen er en lege vi alle kunne ønske oss, en sjelesørger i hvit frakk, en doktor i medlidenhet, sa forsvareren advokat Frode Sulland og ba om full frifinnelse i sin avsluttende prosedyre i Oslo byrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sandsdalen står tiltalt for overlagt drap på den dødssyke Bodil Bjerkmann (45) som selv ba om å få hjelp til å avslutte sine uutholdelige smerter.

- Sandsdalen kunne som mange andre ha valgt den lettvinte løsning og si nei. Konfrontert med den store lidelse og den sterke vilje hos pasienten, gjorde han i stedet det vanskelige valg. Deretter tok han konsekvensen av sin handling, fullt og helt. Det er en rakrygget hedersmann påtalemyndigheten nå forsøker å få straffedømt, sa advokat Sulland.

Påtaleunnlatelser

Sulland gikk i sin prosedyre nøye gjennom de to påtaleunnlatelser i tilsvarende saker som er gitt av Kongen i statsråd etter innstilling fra Riksadvokaten.

Den første er fra 1948 da en far drepte sin 31 år gamle sinnsyke datter med en hammer. Påtaleunnlatelse ble gitt med blant annet den begrunnelse at saken i retten trolig ville føre til frifinnelse.

- Det er vanskelig å forstå hvordan man kan begrunne en strengere behandling av Sandsdalen, sa forsvareren.

Større vekt la han imidlertid på den neste saken som er fra 1993. Overlege Stein Husebø fikk da påtaleunnlatelse, etter forslag fra Riksadvokaten, for å ha gitt dødelige doser av morfin og curacit til en kreftpasient.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer