Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ba om full frifinnelse etter drap på biltyv

Kan ikke straffes, hevdet forsvareren i prosedyren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avstanden mellom partene etter Froland-drapet nådde et høydepunkt da forsvareren, advokat Sigurd Klomsæt, innledet sin prosedyre i Aust-Agder tingrett torsdag. Påtalemyndigheten ba retten fengsle 23-åringen i tre år, mens bistandsadvokat Tor Erling Staff la ned krav om 700.000 kroner i erstatning og oppreisning til de etterlatte etter Halvorsen.

Klomsæt ba retten avvise hele spørsmålet om erstatning, og argumenterte i to timer for hvorfor hans klient skal slippe straff etter at han avfyrte tre skudd mot biltyven i Froland 21. desember 2003. Advokaten slo også hardt ned på Staff som hadde kritisert og sådd tvil om den private sakkyndige, psykologiprofessor Roald Bjørklund, som mener 23-åringen lider av panikkangst.

- At han traff Ronny Halvorsen er sammentreff av en rekke uheldige omstendigheter. Det er ikke et resultat av en beregnende handling. Påtalemyndigheten har hevdet at min klient er en erfaren skytter. Han er ikke en erfaren skytter mot bevegelige mål, sa Klomsæt. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media