Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ba om hjelp fra lensmannen

46-åringen som er siktet etter at en kvinne frøs ihjel i Meråker i forrige uke, hevder han ba lensmannen om hjelp med å få kvinnen ut av huset sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekrefter at de snakket med siktede rundt midnatt, før kvinnen frøs ihjel utenfor huset til 46 åringen. Hun ble funnet uten fottøy og ytterklær. Dette tok 46-åringen fra kvinnen før han stengte hun ute.

Selv om siktede ringte lensmannen nekter politiet for at de ble bedt om å bistå mannen med å fjerne kvinnen fra boligen hun oppholdt seg. Siktede har i avhør forklart at han ba om hjelp, men dette nekter politiet for. De sier til Adresseavisen at mannen ba om råd om hvordan han skulle forholde seg til kvinnen som nektet å forlate huset.

Men i et intervju med Adresseavisen fredag i forrige uke skal lensmann Odd Magnar Horten ha sagt følgende:

«Jeg kan bekrefte at en person ringte meg like før midnatt og bad om hjelp til å få de to ut av huset. Jeg bad vedkommende om å be de to forlate huset, og hørte ikke noe mer etter det. På grunn av dette og tidligere erfaringer anså jeg ikke samtalen som så alvorlig».

Lensmannen ble oppringt på sin privattelefon, slik at samtalen ikke er tatt opp på bånd, slik samtaler til politiet nødnummer blir. Lensmannen er nå et vitne i saken og etterforskningen er overført til et annet lensmannskontor.

Om det viser seg at lensmannen svarte slik Adresseavisen gjengir, kan det bety at 46-åringen faktisk ba om bistand fra politiet. Dermed kan også grunnlaget for siktelsen falle bort. Mannen er siktet for å ha etterlatt en person i hjelpesløs tilstand.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media