Ba om hjelp mot nabo

LEKNES (Dagbladet): Anita Hammer og andre engstelige naboer ba politiet gripe inn overfor den drapsdømte 35-åringen. Beboere i firemannsboligen på Leknes i Lofoten anmeldte ham for trusler og husbråk. Men politiet henla saken. Nå er mannen mistenkt for å ha tatt livet av kona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble Vivi Irene Larsen (38) funnet død i ektemannens (35) leilighet. Mannen, som er tidligere drapsdømt, er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

I avhør

I går kveld satt han i politiavhør i Svolvær, og i dag ber politiet om fire ukers varetekt. Mannen har ikke tilstått. Han har heller ikke bedt om bistand fra advokat.

- Det var mye spetakkel der han og kona bodde. Vi klaget titt og ofte til lensmannen. Noen ganger rykket de ut, andre ganger ikke. Til slutt var det politiet selv som oppfordret oss til å anmelde, fordi de først da «kunne foreta seg noe», forteller Anita Hammer.

Sammen med en annen nabo gikk hun til politiet 9. juni i fjor. Men 7. juli ble saken «mot mistenkte henlagt på grunn av bevisets stilling».

- Rart

- Jeg syntes det var rart. Det dreide seg tross alt om en drapsmann, som kunne opptre svært truende og stadig vekk sa han skulle drepe andre. Vi var livredde fordi han virket såpass ustabil når han var beruset. I edru tilstand var han derimot verdens snilleste gutt, sier Hammer, som i flere år bodde vegg i vegg med siktede og hans nå avdøde kone.

Bekrefter

- Jeg kan bekrefte at siktede etterforskes for flere forhold, sier politijurist Hanne Gran ved Lofoten og Vesterålen politidistrikt.

- Men akkurat naboenes anmeldelse kan jeg ikke si noe om nå. Det er umulig å si på hvilket grunnlag den ble henlagt, sier Gran.

- Det er svært sjelden at drapsmenn begår nye drap. Men for voldelige personer med store personlighetsavvik er faren for gjentakelse til stede, sier rettspsykiater Karl-Ewert Hornemann.

REDD: - Alle naboene levde i frykt, sier Anita Hammer.