Ba om hjelp til å skaffe ny kone

Drapssiktet 42-åring ble telefonavlyttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort tid etter at den drapssiktede ektemannen meldte sin kone Belur Sardar savnet, skal han ha bedt familie og venner om hjelp til å skaffe ham en ny kone, ifølge VG.

Den 42 år gamle ektemannen ble fredag siktet og pågrepet for å ha drept kona, som har vært savnet siden 7. mai.

Ifølge VG skal en av årsakene være at politiet vet at ektemannen kort tid etter at han meldte kona savnet, skal ha tatt kontakt med familie og venner i Nord-Irak og bedt om hjelp til å finne en ny kone til ham. Ektemannen skal også ha uttalt at en kone først var aktuelt «når ting roet seg».

Avlyttet

Ifølge Drammens Tidende skal politiet i lengre tid ha avlyttet telefonen til ektemannen, men det er uklart om anmodningen om en ny kone ble fanget opp under denne avlyttingen. Politiet vil ikke kommentere opplysningene.

Pågripelsen som skjedde tidlig fredag morgen, skal ha vært planlagt i om lag to uker. Etter det Drammens Tidende erfarer skal grunnen til at politiet gikk til aksjon akkurat nå, ha sammenheng med at retten nylig avviste politiets ønske om å få fortsette telefonavlytting av ektemannen.

Avhør i helgen Politiet skal stå uten sikre bevis mot ektemannen, men har et håp om at pågripelsen og helgens avhør utløser en tilståelse. Det skal derfor ikke være tilfeldig at han ble pågrepet akkurat en fredag. Da får politiet nemlig noen ekstra dager på seg til å gjennomføre avhør. Vanligvis skal en som pågripes fremstilles for varetektsfengsling allerede dagen etterpå, men når pågripelsen skjer en fredag, holder det at politier fremstiller den siktede på mandag. (NTB).

SEKS MÅNEDER: Belur Sardar (39) ble meldt savnet 7. mai i år av sin nå drapssiktede ektemann (42). Han har tidligere forklart at han sist så henen om morgenen 30. april.