Ba om møte - uønsket i Folkets Hus

Det på tross av at Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener partiet er blant LOs beste politiske venner.

PÅ BAKERSTE BENK: Rødt-leder Bjørnar Moxnes satt bakerst i lokalet under LOs pressekonferanse, men LO var ikke begeistret over hans oppmøte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PÅ BAKERSTE BENK: Rødt-leder Bjørnar Moxnes satt bakerst i lokalet under LOs pressekonferanse, men LO var ikke begeistret over hans oppmøte. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): LO holdt i dag pressekonferanse for å presentere partienes svar på LOs 45 spørsmål foran stortingsvalget. Spørsmålene er utarbeidet hovedsakelig ut ifra medlemmenes krav og LO-kongressens vedtak.

Rødt har sagt seg enig med LO på alle spørsmålene. I går skrev Aftenposten at Rødt har bedt LO om et samarbeidsmøte, men at partiet fikk nei. Under LO-kongressen i vår ble det vedtatt at LO skulle gi 200 000 kroner til Rødt i valgkampstøtte.

- Bør respekteres I dag møtte Rødt-leder Bjørnar Moxnes opp på LOs pressekonferanse, og satte seg bakerst i lokalet i Folkets Hus. Fungerende leder for informasjonsavdelingen i LO, Øivind T. Hansen, lot derimot ikke Moxnes' tilstedeværelse gå ubemerket hen.

- Hvis du skal ha pressekonferanse må du nesten ta det et annet sted, sier Øivind T. Hansen da noen av de oppmøtte mediene fattet interesse for Moxnes.

Da flere medier ventet på intervju med LO-leder Gerd Kristiansen, gikk Hansen på nytt ut mot Moxnes.

- Jeg vet ikke hvordan en partileder har kommet seg inn her, sier han.

Da Dagbladet kontaktet Hansen etter pressekonferansen for en kommentar til utsagnene, vil han ikke kommentere bemerkningen om hvordan Moxnes hadde kommet seg inn på pressekonferansen.

- Dette var LOs pressekonferanse. Det bør respekteres. Og partiledere bør ikke opptre slik at de nærmest har pressekonferanse i vår pressekonferanse, skriver han i en tekstmelding til Dagbladet.

- Skarp tone fra LO-toppene Hansen påpeker overfor Dagbladet at det er Moxnes som bør svare på hvorfor han var tilstede under pressekonferansen.

- Jeg dro dit for å få med meg LOs gjennomgang av hvordan partiene har svart på de 45 spørsmålene LO har stilt dem. Det LO tar opp er noen av de viktigste spørsmålene i folks hverdag. Her er det store forskjeller på partiene, og Rødt er partiet som sier seg enig med LO i alle de 45 spørsmålene. Derfor skjønner jeg ikke helt den skarpe tonen fra LO-toppene. Ut fra svarene vi har gitt er Rødt blant LOs beste politiske venner, sier Moxnes.

Nevnte ikke Rødt Partiet Rødt ble ikke nevnt én gang av LO-leder Gerd Kristiansen under pressekonferansen.

- Men Rødt er jo ikke en del av regjeringsalternativet, jeg ser også at Bjørnar Moxnes er ute og kritiserer meg for at jeg ikke har villet møte med dem nå i forkant av valget, sier LO-leder Gerd Kristiansen til Dagbladet.

- Jeg er ute og driver valgkamp, for å beholde de rødgrønne i posisjon, og det håper jeg også at Bjørnar Moxnes gjør, fortsetter hun.

- Men når Rødt er enige med dere på alle spørsmålene, burde dere ikke samarbeide mer med dem?

- Vi samarbeider også med Rødt, vi har veldig mange tillitsvalgte i systemet vårt som også er Rødt-medlemmer. Så det er klart at vi samarbeider med dem, men nå snakker vi om hvem som skal i regjeringsposisjon, og det er det som har vært vårt fokus, sier Kristiansen.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes synes derimot det er rart at partiet ikke ble nevnt med ett ord under pressekonferansen.

- Vi er enige i samtlige av de 45 spørsmålene vi har blitt stilt av LO. Vi har bedt om et samarbeidsmøte med dem, men da fikk vi nei. Rødt er åpenbart partiet som er mest enige med LO, sier Moxnes.

NEVNTE IKKE RØDT: LO-leder Gerd Kristiansen og fungerende leder i informasjonsavdelingen Øivind T. Hansen under LOs pressekonferanse torsdag. Partiet Rødt ble ikke nevnt med et ord under pressekonferansen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NEVNTE IKKE RØDT: LO-leder Gerd Kristiansen og fungerende leder i informasjonsavdelingen Øivind T. Hansen under LOs pressekonferanse torsdag. Partiet Rødt ble ikke nevnt med et ord under pressekonferansen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer