Arbeidere fikk sparken da de ba om overtidstillegg:

Ba om overtidstillegg - fikk sparken

Nå har litauiske Violeta og Arunas vunnet mot fiskebruket på Skarsvåg i Finnmark i retten.

VANT: Violeta Misleniene og Arunas Jankauskas fra Kaunas i Litauen vant over arbeidsgiveren sin i retten. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOFOTEN/KAUNAS (Dagbladet): Violeta, Arunas og ni andre arbeidere oppnådde denne uka full seier i Lofoten tingrett. Advokaten deres kaller det de har opplevd i Norge for «moderne slaveri».

For første gang har en stor gruppe litauiske fiskeriarbeidere som er utsatt for sosial dumping, gått rettens vei mot den norske arbeidsgiveren. Denne uka vant de sivilsaken de reiste.

Arbeidsgiveren, det nå konkursrammede selskapet Johan B. Larsen Fisk AS, er dømt til å betale 3,7 millioner kroner til de 11 arbeiderne for økonomisk tap, oppreisning og etterbetaling av overtidstillegg. Styreleder og daglig leder i selskapet, Arne-Johan Patrik Larsen, er holdt personlig ansvarlig for 2 millioner kroner. I tillegg er både selskapet og styreleder ilagt saksomkostninger på rundt 700.000 kroner.

- Jeg er uenig i dommen, og den vil bli anket, sier styreleder Arne-Johan Patrik Larsen til Dagbladet. Ut over det vil han ikke kommentere saken.

Larsen har personlig ført saken på vegne av seg selv og bedriften. I retten erkjente han at litauerne hadde krav på overtidsbetaling, men han avviste resten av kravene, og at han hadde et personlig ansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer