Ba om streikeforståelse fra forbipasserende - og fikk det

Sjarmoffensiv for å få forståelse for streiken - Fikk klemmer fra forbipasserende.

STREIKEKLEM:Lærere ved Spjelkavik ungdomsskole og UNIO medlemmene Ingebjørg Rørstad (f.v), Semir Sik og Inger Sofie Moldestad sto på stand på Moa kjøpesenter i Spjelkavik i går. Der ba de om forståelse for streiken - og fikk det.
Til og med et par klemmer vanket på de streikende.
FOTO: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
STREIKEKLEM:Lærere ved Spjelkavik ungdomsskole og UNIO medlemmene Ingebjørg Rørstad (f.v), Semir Sik og Inger Sofie Moldestad sto på stand på Moa kjøpesenter i Spjelkavik i går. Der ba de om forståelse for streiken - og fikk det. Til og med et par klemmer vanket på de streikende. FOTO: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): De streikende i UNIO står ikke bare streikevakt ved egen arbeidsplass.

De mobiliserer også landet rundt for å vinne gunst hos publikum. Ikke minst fordi flere vil bli rammet fra onsdag, da organisasjonen tar ut 7.000 nye i streik.

Da vil  organisasjonen ha hele 16.000 medlemmer i streik. Og med opptrapping hos de andre forbundene som streiker vil nærmere 50.000 arbeidstakere i offentlig sektor være i streik.

Streikeklemmer Å få forståelse for streiken og utvidelsen er ikke noe problem, mener lærerkollegene Ingebjørg Rørstad, Semir Dik og Inger Sofie Moldestad. Alle tre er lærere ved Spjelkavik ungdomsskole og tatt ut i streik.

Det vanket klemmer fra forbipasserende da Dagbladet møtte dem utenfor Moa kjøpesenter i Spjelkavik.

Elevene forstår - Folk støtter oss. Som du ser så fikk jeg to klemmer, sier en smilende Ingebjørg Rørstad. Hun mener at også elevene støtter lærerne sine.

- De yngste forstår nok ikke alt dette med lønn og krav, men de eldste på ungdomsskolen gir klart utrykk for at de gjerne vil ha godt lønnede og gode lærere. - Og så er det jo ikke fritt for at de liker å ha fri i fineværet, skyter kollega Semir Dik inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer